Mainos

Maksullinen lempi vei New Yorkin kuvernööriltä viran

New Yorkin osavaltion kuvernööri Eliot Spitzer eroaa virastaan. Hän ilmoitti itse erostaan tänään. Demokraatteja edustava ja tiukkoja eettisiä uudistuksia virassaan ajanut Spizer jäi kiinni seksipalvelujen ostamisesta.

Spitzer oli maksanut kallishintaiseen prostituutiorinkiin kuuluville naisille joidenkin tietojen mukaan jopa 80 000 dollaria eli noin 50 000 euroa.

Seksipalveluiden ostaminen on rikos Yhdysvalloissa. Spitzerin tunnustus seksipalvelujen ostamisesta järkytti osavaltioita, sillä Spitzer on siivonnut järjestäytynyttä rikollisuutta New Yorkissa kovalla kädellä ja hän on myös entinen osavaltion syyttäjä.

New Yorkissa selvitellään nyt, kenen rahoilla palvelut oli ostettu, samoin pohditaan mahdollisia rikossyytteitä. Kuvernööri Spitzer on naimisissa ja hänellä on kolme pientä tytärtä.

Spitzerin seuraajaksi astuu varakuvernööri David Paterson. Hänestä tulee osavaltion ensimmäinen musta kuverööri. Paterson on näkövammainen, ja hänet on luokiteltu sokeaksi. New Yorkin kaupungin Harlemissa asuva pitkän linjan poliitikko on suosittu sekä osavaltion demokraattien sekä myös republikaanien keskuudessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.