Mainos

Maksulla päivystyksen väärinkäyttöä vastaan

Peruspalveluministeri Osmo Soininvaara pyrkii torjumaan päivystysvastaanottojen väärinkäyttöä uudella päivystysmaksulla.

Viikonloppuisin ja yöaikaan päivystyksiä kuormittavat potilaat joutuvat maksamaan ensi vuonna käynnistään 15 euron eli noin 90 markan ja muina aikoina 11 euron eli noin 66 markan päivystysmaksun.

Soininvaara uskoo, että osa potilaista ilmestyy vastaanotolle päivystysaikaan, vaikka he voisivat hoitaa ongelmansa yhtä hyvin muunakin ajankohtana. Päivystysaikoja käytetään myös paljon herkemmin silloin, kun päivystys on lähellä.

Soininvaara ei pidä uudistusta sinänsä merkittävänä, sillä suuressa osassa kuntia päivystykset on jo siirretty sairaaloihin, jolloin potilas on joutunut maksamaan 120 markan poliklinikkamaksun. Hänen mukaansa tästäkään ei ole sen suurempaa porua nostettu.

Terveydenhuollon maksu-uudistuksen yhteydessä poistetaan myös vuonna 1999 uutena maksuna tullut 150 markan laitoshoidon perusmaksu, joka on peritty vähintään kolmen vuorokauden laitoshoitojaksolta. Muuten terveydenhuollon maksuissa noudatetaan noin kuuden prosentin inflaatiotarkistusta.

Terveydenhuollon maksukattoa eli potilaiden vuosittaista 3 500 markan omavastuuosuutta ei kuitenkaan nosteta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.