Maksuhäiriöissä suuria alueellisia eroja – katso oman kuntasi tilanne

Suomalaisten maksuhäiriöissä on suuria alueellisia eroja, jotka heijastuvat myös velkojen hoitamiseen.

Yllä olevaan karttaan on laskettu kuntakohtainen maksuhäiriöriski postinumeroalueilta, joilla on yli 200 asukasta. Vihreällä merkityillä alueilla riski on keskimääräistä pienempi, muilla alueilla suurempi. Voit liikkua kartan sisällä, ja klikkaamalla kuntaa näet sen tiedot.

Maksuhäiriöriski on Suomen Asiakastiedon ilmoittama prosenttiluku, joka kertoo maksuhäiriöiden määrästä suhteessa alueen täysi-ikäiseen väestöön.

Suomen Asiakastiedon liiketoiminnan kehityspäällikkö Jouni Muhonen toteaa, että tilastoissa nousevat esiin etenkin alueet, joissa on paljon vuokra-asuntoja.

Omalle asuinalueelle lasketusta maksuhäiriöriskistä ei kuitenkaan tulisi olla huolissaan.

– Asuinalue korottaa tietenkin tilastollista riskiä, mutta kun luottopäätöstä tehdään, puhutaan vain yksittäisestä kuluttajasta ja hänen tiedoistaan, Muhonen sanoo.

Velkaantuneiden neuvontaa ja takauksia hoitavan Takuu-Säätiön mukaan etenkin haja-asutusalueella maksuhäiriömerkintä voi rikkoa arjen täysin.

– Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa merkittävästi esimerkiksi auton saamista, joka olisi välttämätön asioiden hoitamista varten, Takuu-Säätiön viestintäpäällikkö Minna Mattila sanoo.

Viimeisimpien tilastojen mukaan noin 344 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä.

Alle on koottu yksittäisiä poikkeuksellisen korkean maksuhäiriöriskin alueita eri puolilta Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat