Makkaransyöjät alttiimpia sairastumaan diabetekseen!

Ranskalaistutkijoiden mukaan runsaasti makkaraa ja muita prosessoituja lihatuotteita syövät naiset ovat normaalia alttiimpia sairastumaan aikuistyypin diabetekseen ruokavalionsa takia. Tutkimuksen julkaisi Diabetes Care- lehti.

Tutkijoiden mukaan syy makkaran ja diabeteksen yhteyteen saattaa selittyä prosessoitujen lihojen nitraatti- ja suolapitoisuudella. Ranskalaistutkimuksen tulokset perustuvat 66 000 terveen naisen ruokavalio- ja terveystietoihin. Keskimäärin kuusitoistavuotisen seurannan aikana tutkimukseen osallistuneista naisista 1400 sairastui aikuistyypin diabetekseen.

Tutkimustulosten mukaan naisilla jotka söivät prosessoitua lihaa vähintään viidesti viikossa oli noin kolmanneksen suurempi riski sairastua diabetekseen, kuin naisilla jotka söivät lihaa harvemmin kuin kerran viikossa.

Diabetes Care -lehden julkaisemat tulokset tukevat aiemmin tehtyjä havaintoja joiden mukaan lihapainotteisella ruokavaliolla on todettu olevan yhteys muun muassa sydän- ja verisuonitauteihin sekä aivohalvauksiin.

Suomalaiset syövät lihaa tänä vuonna arviolta 74,2 kiloa henkeä kohden.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä tohtori.fi

Riika Nykänen/MTV3

Lähteet: Diabetes Care 2012

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja