Makkaran suosio kasvoi

Suomalaiset söivät viime kesänä kymmenen prosenttia enemmän grillimakkaraa kuin toissa kesänä, kertoo Lihatiedotus. Viime kesänä makkaraa syötiin yhteensä 13,1 miljoonaa kiloa.

Lihapitoisten A-luokan makkaroiden osuus koko määrästä oli 5,9 miljoonaa kiloa eli noin 45 prosenttia. Niistä hieman yli puolet myytiin maustamattomina perusmakkaroina. Juustolla maustettuja oli neljännes ja muita makuja reilu viidennes.

Lihatiedotuksen mukaan tämän kesän grilliuutuuksia ovat kooltaan tavallista pienemmät makkarat. Tarjolla on myös kuorettomia ja pihvimuodossa myytäviä makkaroita.

Myös maustettujen makkaroiden suosio on vahvaa. Kaupoista löytyy juustoisten makkaroiden lisäksi ainakin tomaatilla, valkosipulilla, pippureilla, chilillä ja habanerolla maustettuja tuotteita.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat