Makkaragulassi 12.2.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

Makkaragulassi


1 munakoiso ( 300-500 g)
2 sipulia
4 tomaattia
1 prk tomaattimurskaa( 400g)
200g bratwurstimakkaraa
2 dl paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria myllystä
paprikamaustetta
Pese munakoiso, leikkaa se ensin pituussuuntaan kahtia. Siivuta molemmat puolikkaat ja asettele ne lomittain leikkuulaudalle. Ripottele munakoisoviipaleille hieman suolaa ja anna suolan vaikuttaa noin 5-10 minuuttia viipaleiden paksuudesta riippuen. Pyyhkäise esim. talouspaperilla siivuille muodostunut vesi.
Suolaamisen tarkoitus on poistaa mahdollinen kirpeä maku munakoisosta. Laita iso laakea pannu, jossa on tilkka öljyä hellalle lämpenemään. Laita munakoiso siivut pannulle. Kuori ja silppua sipulit. Pese ja halkaise tomaatit neljään tai kuuteen osaan. Lisää sipulit ja tomaatit pannulle. Anna hautua hetki.
Pilko makkarat. Lisää vielä tomaattimurska, makkarat ja oliivit pannulle. Laita kansi päälle muutamaksi minuutiksi ja anna hautua. Mausta gulassi suolalla, mustapippurilla ja paprikamausteella. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Laita gulassin pinnalle silputtua tuoretta persiljaa juuri ennen tarjoilua.

Tarjoa gulassille alkuruokana esim. raikas salaatti, jossa on purkillinen ananaspalasia omassa liemessä (225g), kaksi banaania, 4-6 keittokinkku siivua ja tuoretta lehtisalaattia. Kastikkeeksi sopii hyvin kevyt majoneesi, joka on maustettu runsaalla curry mausteella. Valuta ananaksista liemi pois.

Kuori ja pilko banaanit. Leikkaa kinkku suupaloiksi ja huuhdo ja revi salaatti. Asettele ensin salaatin lehdet lautaselle sen jälkeen ananaspalaset, banaanit ja kinkku. Laita ruokalusikallinen kastiketta jokaisen salaattilautasen keskelle.

Lue myös:

    Uusimmat