Mäkelä tekee paluun HJK:n paitaan

HJK:n hyökkäys sai vakuuttavan lisäyksen perjantaina, kun helsinkiläisseura julkisti Juho Mäkelän elokuuhun asti voimassa olevan sopimuksen. Klubiin toistamiseen palaava Mäkelä, 25, purki sopimuksensa Skotlannin valioliigaseura Heartsin kanssa kuukausi sitten.

- Kun sopimus Heartsin kanssa päättyi, niin minulla oli muutamia konkreettisia vaihtoehtoja ulkomaisiin seuroihin. Viime kauden laina-aika HJK:ssa oli juuri mitä tarvitsin, ja nyt päätin kuunnella sydäntä ja palata HJK:hon. Tuntuu ilman muuta siltä, että kotiinhan tässä palataan, hyökkääjä kertoi HJK:n verkkosivuilla.

Mäkelän tuoreessa sopimuksessa on optio, joka kattaa kauden 2010 loppuun. Seura ja pelaaja tarkastelevat elokuussa, aiotaanko optiota käyttää.

HJK lainasi Mäkelän Heartsista kolmeksi kuukaudeksi viime huhtikuussa. Mäkelä ehti iskeä seitsemän maalia ennen paluutaan Edinburghiin.

- Oli todella vaikea luopua hänestä, kun hän palasi Skotlantiin. Nyt meillä oli mahdollisuus saada Juho takaisin ja otimme hänet mielellämme. Näen, että Juholla on paljon annettavaa koko joukkueelle omalla panoksellaan, eikä tarkoituksena ole syödä peliaikaa meidän nuorilta, HJK:n päävalmentaja Antti Muurinen totesi.

- Tunnen Juhon hyvin urheilijana ja ihmisenä. Meillä on ollut alkukaudella hyvä virinä ja asenne joukkueessa, ja uskon, että Juho sopeutuu hyvin heti alusta alkaen, Muurinen jatkoi.

Mäkelä palloili Klubissa myös kausina 2003-05. Vuonna 2005 tuloksena oli liigan maalikuninkuus 16 osumalla.

Mäkelän paikka HJK:n avauksessa ei ole kiveen kirjoitettu. Liigan mittapuulla timanttisen hyökkäyksen pelipaikoista kamppailevat nimittäin myös Valeri Popovitsh, Paulus Roiha, Jarno Parikka, liigacupissa vakuuttanut Akseli Pelvas sekä nuori lupaus Johannes Westö.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat