Mainos

Makedoniassa järjestetään tänään opposition suurmielenosoitus

Makedonian oppositio aikoo järjestää tänään suurmielenosoituksen pääkaupungissa Skopjessa. Oppositio vaatii Nikola Gruevskin eroa. 

– On tullut aika näyttää, ettemme halua asua Gruevskin johtamassa valtiossa, oppositiossa oleva sosiaalidemokraattinen unioni julisti tämänpäiväisen mielenosoituksen alla.  

Venäläisen uutistoimiston RIA Novostin mukaan oppositio on luvannut saada paikalle kymmeniätuhansia mielenosoittajia. Mielenosoituksen on määrä alkaa iltapäivällä Suomen aikaa.  

Konservatiivihallituksen ja keskustavasemmistolaisen opposition välinen vastakkainasettelu on kärjistynyt jo kuukausien ajan. Gruevski on toiminut pääministerinä vuodesta 2006.

Viime vuoden huhtikuussa järjestetyt vaalit takasivat hänelle jatkokauden. Sosiaalidemokraatit syyttivät häntä kuitenkin vaalivilpistä ja ovat boikotoineet parlamenttia siitä lähtien. Oppositio syyttää hallitusta myös laajamittaisesta salakuuntelusta. 

Makedoniaa koettelee myös etninen jako. Viime viikonvaihteessa maassa koettiin pahimmat levottomuudet sitten vuoden 2001. Poliisin ja albaanien yhteenotoissa kuoli parikymmentä ihmistä, heistä kahdeksan poliiseja.

Oppositio on epäillyt hallituksen esittämää versiota tapahtumien kulusta, ja Euroopan unioni ja Nato ovat vaatineet viikonlopun kuolemista avointa tutkintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.