Mainos

Makedonian pääministeri arvostelee rauhansopimusta

Makedonian pääministeri arvostelee Naton laatimaa rauhansopimusta mutta toteaa samaan hengenvetoon, että maan parlamentin on syytä allekirjoittaa sopimus.

Pääministeri Ljubco Georgievski kritisoi sopimusta sanomalla sen syntyneen albaanikapinallisten "sotilaallisen aggression" tuloksena.

Pääministeri syyttää länsivaltoja painostuksesta, mutta lisää, että länsivaltojen sotilaallisen ja taloudellisen tuen takaamiseksi Makedonian on suostuttava sopimuksen ehtoihin.

Parlamentin odotetaan äänestävän rauhansuunnitelman hyväksymisestä lähipäivinä. Rauhansuunnitelman hyväksyminen toisi albaaneille uusia oikeuksia. Albaniasta tulisi virallinen kieli joillakin Makedonian alueille ja albaanit saisivat lisää työpaikkoja poliisivoimissa ja vaikutusvaltaa paikallisessa hallinnossa.

Makedonian poliittisten puolueiden johto laati rauhansuunnitelman, joka nyt on parlamentin käsiteltävänä.

Saksan ulkoministeri Joschka Fischer matkustaa tänään Makedoniaan tapaamaan Naton aseidenkeräysoperaatioon osallistuvia saksalaissotilaita ja keskustelemaan Makedonian johdon kanssa.

Helmikuussa alkaneet vihollisuudet Makedonian ja albaanisissien välillä ovat vetäneet maan lähes sisällissodan partaalle.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.