Mainos

Makedonian joukot liikekannalla

Parlamentti kehotti ryhtymään toimiin, jotta rauha säilyisi.

MakedoniaMakedonian pääkaupungissa Skopjessa 10 000 ihmistä on vaatinut hallitusta murskaamaan albaanien aseellisen toiminnan Tetovon seudulla. Monet mielenosoittajista olivat kotoisin albaanienemmistöisestä Tetovon kaupungista.

Hallitus on pyytänyt ihmisiä pysymään rauhallisina ja ilmoittanut panevansa armeijan liikekannalle. Nato puolestaan varoittaa albaaneja voimatoimilla, mikäli he hyökkäävät Tetovossa olevia Kfor-joukkoja vastaan. Joukkojen suojaksi lähetettiin eilen neljä panssarivaunua.

Makedonian turvallisuusjoukot tulittivat aamulla raskailla automaattiaseilla albaanisissejä, jotka ovat asemoituneet Tetovon kaupunkia ympäröiville vuorille. Sissien vastatulitus oli vähäistä; sissit ampuivat vain joitakin kranaatteja.

Tulitus alkoi tänään myöhemmin kuin aiempina päivinä. Sisäministeriön tiedottajan Stevo Pendarovskin mukaan poliisin puolisotilaalliset joukot karkottivat suuren määrän sissejä vuorilta. Poliisi on hänen mukaansa myös pidättänyt joitakin sissejä ja tuhonnut sissien asevaraston.

Noin 3000 tetovolaista osoitti mieltään myöhään eilen parlamentin edustalla. He vaativat ratkaisua kaupunkinsa ongelmaan. Tetovossa on taisteltu useiden päivien ajan ja noin 2000 kaupungin asukasta on lähtenyt pakoon väkivaltaisuuksia.

Makedonian parlamentti kehotti tänään ryhtymään tarvittaviin toimiin heti, jotta rauha ja vakaus säilyisivät maassa. Parlamentin lausuntoa kannattivat sen kaikki jäsenet, myös sen albaanijäsenet sekä opposition edustajat. Parlamentti kehottaa ryhtymään toimiin heti, jotta tilanne ei huonontuisi.

Parlamentti vetosi kansainvälisiin järjestöihin, jotta ne jatkaisivat tukeaan Makedonian riippumattomuudelle ja yhtenäisyydelle. Parlamentti haluaa suuremman määrän Kfor-joukkoja raja-alueilleen. Parlamentti neuvotteli viime päivien väkivaltaisuuksista perjantaista saakka suljettujen ovien takana.
(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.