Mainos

Makedonian armeija aloitti uuden hyökkäyksen

Makedonian armeija on aloittanut uuden suurhyökkäyksen albanisissejä vastaan. Armeija yrittää pidättää albanissisit - tai ainakin pakottaa heidät vetäytymään. Hyökkäyksen kohteiksi joutuneissa kylissä piileskelee myös 10 000 siviiliä.

Panssarit alkoivat moukaroida Vakcincen kylää heti aamusta. Panssareiden lisäksi armeija on käyttänyt tehoiskussaan helikoptereita, kranaatinheittimiä, ja konekiväärejä. Sissit ovat vastanneet tuleen paksujen savupilvien keskeltä.

Makedonian armeija kertoo valtaavansa parhaillaan Vakcincen kylää talo talolta. Armeijan tulivoimasta ovat saaneet osansa myös muut lähiseudun yhdeksän kylää, jotka ovat olleet viime viikot sissien tukikohtana. Armeijaa aikoo vallata ne kaikki.

Punaisen Risti arvioi, että näissä kylissä elää kymmenen tuhatta albaania. Makedonian hallituksen mukaan sissit pitävät heitä ihmiskilpinään, sissit taas sanovat ovansa kylissä puolustamassa omiensa oikeuksia.

Pian tämäpäiväisten iskujen alettua sissit lähettivät avunpyynnön kansainväliselle avustusjärjestölle. Sissien mukaan armeijan ampuma kranaatti oli osunut kellariin, jossa piileskeli kyläläisiä. Myöhemmin sissit kertoivat, että kuusihenkinen perhe oli kuollut. Tietoa ei ole pystytty vahvistamaan.

Samaan aikaan kun savu nousee kylien yllä, Makedonian uusi laajapohjainen hallitus natisee liitoksissaan. Kriisi syttyi kun slaaveille selvisi, että albanipuolueet olivat käyneet salaa rauhanneuvotteluja albanisissien kanssa. Tilannetta sotkee entisestään se, että Etyjin amerikkalainen Balkan-lähettiläs oli tukenut neuvotteluhanketta.

Jos hallitus hajoaa, Makedoniaa uhkaa entistä syvempi etninen kriisi.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.