Mainos

Makedoniaan ei viisumikieltolistaa

Euroopan neuvoston ulkoministerikokous teki tänään ehdollisen päätöksen Makedonian albaaniaktivisteihin kohdistuvasta viisumikieltolistasta. Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan mahdollisia viisupakotteita voidaan alkaa käyttää nopeasti, jos tarvetta siihen on.

-Tilanne Makedoniassa on nyt niin herkässä vaiheessa, ettei päätöstä viisumikiellosta kannattanut tehdä. Listalla on monta sellaista henkilöä, jotka osallistuvat koko ajan neuvotteluihin.

Henkilöiden asettaminen viisumikieltolistalle saattaisi vaarantaa neuvottelujen jatkumisen, selvitti Tuomioja. Neuvosto käsitteli myös Lähi-idän tilannetta.

-Valitettavasti minulla ei ole mitään positiivista uutta kerrottavana. Tarkkailua jatketaan entiseen malliin, Tuomioja raportoi.

Kaiken kaikkiaan ulkoministereiden Brysselin kokous oli merkitykseltään vähäinen. Tärkeimpänä kokouksen antina Tuomioja piti rakentavaa keskustelua yleisten asiain neuvoston roolista muiden ministerineuvostojen työn koordinoijana.

Göteborgin huippukokouksessa päätettiin, että yleisten asiain neuvosto vastaa päätösasiakirjaan hyväksytyn Euroopan kestävän kehityksen strategian seurannasta ja toteutuksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.