Makasiinipalon tutkimuksissa etsitään kahta poikaa

Poliisin mukaan pojat ovat olleet makasiineilla ennen tulipaloa ja myös jääneet seuraamaan palon sammutustoimia.

Poliisi kertoo edistyneensä Helsingin vanhojen makasiinien palotutkimuksissa. Rikospoliisin tutkijat ovat löytäneet ja kuulustelleet muun muassa VR:n makasiinien läheisyydessä juuri ennen tulipalon sytyttämistä olleita henkilöitä. Makasiinipaloa tutkitaan tahallaan sytytettynä ja törkeänä tuhotyönä.

Poliisi haluaa tavoittaa nyt kaksi poikaa. He ovat tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Kari Tolvasen mukaan olleet makasiineilla ennen tulipaloa ja myös jääneet seuraamaan palon sammutustoimia.

Poliisi antoi etsityistä, noin 15-vuotiaista pojista, myös tarkat tuntomerkit. Näistä ikä ja pituus ovat arvioita, mutta muut tuntomerkit ovat varmoja.

Toinen heistä on noin 165 senttimetriä pitkä ja ruumiinrakenteeltaan hoikka. Hänellä on tummat hiukset. Päässään pojalla oli beige lippis, musta collegetakki, vaaleansiniset farkut, joissa käärityt lahkeet, vaaleanpunainen pikeepaita, keltakuvioiset skeittikengät ja niissä tummat sukat.

Toinen pojista on vähän lyhyempi, noin 160 senttimetriä pitkä, ruumiinrakenteeltaan hoikka ja tummahiuksinen. Yllään hänellä oli musta collegepaita, jonka rinnustassa valkoista tekstiä, tummansiniset farkut, joissa roikkui pitkä metalliketju ja beiget kengät.

Tutkijat pyytävät tietoa poikien henkilöllisyydestä tai heidän liikkeistään makasiinien paloillalta vihjepuhelimeen (09) 1895347 tai numeroon (09) 1894002. Myös muita asiasta tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat