Mainos

Makasiinipalo aiheutti vaaratilanteen savua hengittäneille

Pelastuslaitos VR:n makasiinien tulipalon alkuyöstä hallintaan, mutta illan aikana monet ihmiset hengittivät pitkän aikaa pilaantunutta ilmaa.

VR:n makasiinien tulipalo ja siitä noussut savuverho aiheuttivat tilannetta paikalla seuranneille hetkellisesti vaaratilanteen. Pelastuslaitos sai palon alkuyöstä hallintaan, mutta illan aikana monet ihmiset hengittivät pitkän aikaa pilaantunutta ilmaa.

-Tilanne oli todella uhkaava. Sadoittain ihmisiä hengitti myrkyllistä savua, mutta onneksi henkilövahingoilta on säästytty, tapahtumapaikalla lääkintä- ja sairaanhoito-operaatioista vastuussa ollut ambulanssilääkäri Tuomas Hiltunen kuvaili viranomaisten yhteisessä tiedotustilaisuudessa yöllä.

-Tästä kuuluu suuri kiitos poliisin nopealle toiminnalle alueen tyhjentämisessä, Hiltunen lisäsi.

Hiltunen muistutti, että savun hengittämisestä tulleita oireita voi kuitenkin myöhemmin vielä ilmetä. Viranomaisten mukaan tähän mennessä kukaan ei kuitenkaan ole hakeutunut päivystyshoitoon näistä syistä.

-Tavallisimpia oireita olisivat häkämyrkytysoireet, joista usein seuraa päänsärkyä. Astmaatikoilla olisi voinut ilmetä hengitystieongelmia ja iäkkäillä ihmisillä sydänongelmia, Hiltunen taustoitti.

Tapahtumapaikalla ei vaarallisia aineita

Ilmanlaatu oli yön aikana Helsingin keskustassa erittäin huono. Helsingin pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Keijo Mökkösen mukaan mitään vaarallisia aineita ei ole löydetty tapahtumapaikalta.

-Emme silti osaa vielä sanoa varmuudella, mitä rakennuksessa oli sisällä syttymishetkellä, Mökkönen sanoi.

Mökkösen mielestä oli hyvä asia, että ihmiset saatiin poistettua lähistöltä sammutustöiden edetessä.

-Savukaasu näkyi pitkälle, mikä herätti ihmisten mielenkiinnon. On kuitenkin selvää, että tulipalosta nousseessa savussa oli mukana ainakin häkäkaasua, Mökkönen totesi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.