Mainos

Majuri: "Säästöt eivät vaikuta alokkaiden koulutukseen"

Kainuun Prikaatissa valmistaudutaan tänään ottamaan vastaan lähes kuudesosa palvelukseen saapuvista varusmiehistä.

Vuoden toinen saapumiserä tuo varusmiespalvelukseen reilut 12 000 alokasta, joista vajaa 2000 palvelee Kainuun Prikaatissa Kajaanissa.

Varusmiesten palvelusaikaa lyhennettiin tammikuun saapumiserästä lähtien 15 vuorokaudella. Kainuun Prikaatin koulutuspäällikkö, majuri Tero Kinnarinen arvioi, että paljon puhutut säästötoimet eivät silti vaikuta alokkaiden koulutukseen.

– Koko varusmiespalveluksen osalta voidaan sanoa, että ehkä niihin maastovuorokausimääriin jotka on tavoitteena, ei ihan päästä, mutta sovelletusti harjoitukset pystytään kyllä järjestämään, Kinnarinen sanoo.

Varusmiehet viettävät maastoharjoituksissa keskimäärin 25–30 vuorokautta.

Kinnarisen mukaan säästöt kohdistuvat lähinnä kertausharjoituksiin.

– Iso ongelma on kertausharjoituksissa. Niitä ei pystytä järjestämään lähellekään niin paljon kuin olisi tarvetta. Niihin se säästö lähinnä kohdistuu, Kinnarinen sanoo.

Kunto kohenee palvelusaikana

Kinnarisen mukaan varusmiesten kunto paranee palvelusaikana keskimäärin kymmenellä prosentilla.

Kunnon parantuminen vaihtelee koulutusaloittain, mutta huonoimmillaankin varusmiesten kunto koheni edellisessä saapumiserässä kahdeksalla prosentilla.

Hyviin tuloksiin päästään tasoryhmien avulla.

– Silloin kun he astuvat palvelukseen, monella se liikuntatottumus on aika vähäistä. Sen takia katsotaan tasoryhmittäin, mikä se kunto on, ja lähdetään sitä parantamaan, Kinnarinen sanoo.

Tänään palveluksensa aloittavat varusmiehet pääsevät jo tänä viikonloppuna tapaamaan läheisiään, kun omaisille järjestetään varuskunnassa tutustumispäivä. Ensimmäisille viikonloppulomilleen varusmiehet pääsevät ensi viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.