Mainos

Major: On virhe luottaa Saddamiin

Britannian entisen pääministerin John Majorin mukaan Irakin presidentti Saddam Hussein on epäluotettava. Yhdysvaltain tuleekin varautua nopeaan sotilashyökkäykseen, mikäli Irak estää asetarkastajilta jälleen kerran pääsyn vaadittuihin kohteisiin, Major sanoi keskiviikkona.
-Tämä mies vie asiat äärimmilleen aina kun voi, kertoi Major, joka oli pääministerinä Persianlahden sodan aikana vuonna 1991.
-On virhe ajatella, että hän on aseineen poissa kuvioista, Major varoitti televiestinnän kokouksessa Atlantassa Yhdysvalloissa.

Majorin kannanotot myötäilivät Yhdysvaltain ja Britannian omaksumaa varauksellista kantaa Irakin-sopuun. Yhdysvaltain mukaan YK:n päätöslauselmasta pitäisi käydä selvästi ilmi, että Irakille kostetaan, jos se peruu lupauksensa sallia asetarkastukset esteittä.

Majorin mukaan Yhdysvaltain ja Britannian sotilaalliset varotoimenpiteet ovat oikeutettuja. YK:n pääsihteerin Kofi Annanin neuvottelemaan sopimukseen voidaan hänen mukaansa luottaa vain, jos Saddam ymmärtää, että sodasta ei enää ensi kerralla varoiteta etukäteen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.