Mainos

Majoituskysyntä ylittänee 15 miljoonaa vuorokautta

Majoituskysyntä ylittänee tänä vuonna 15 miljoonan vuorokauden rajan, ennakoidaan kauppa- ja teollisuusministeriön toimialaraportissa.

Majoittujista suurin osa yöpyy hotelleissa, joiden markkinaosuus koko majoitustoiminnasta on lisääntynyt jo lähes 80 prosenttiin. Myös lomakylien suosio on kasvussa ja ne ovat lyhyessä ajassa kaksinkertaistaneet myytyjen majoitusvuorokausien määrän. Niiden osuus koko kysynnästä on silti vielä vähäinen. Leirintäalueet ovat menettäneet asemiaan, mutta niiden siivu on yhä 15 prosenttia. Leirintäalueiden sisällä kasvussa on asuntovaunupaikkojen ja mökkien kysyntä. Vaikeimmassa asemassa ovat KTM:n raportin mukaan matkustajakodit ja retkeilymajat, jotka eivät ole oikein löytäneet markkinarakoaan muuttuvilla markkinoilla.

Alan yritysten kannattavuus on keskimäärin kohentunut, varsinkin hotellisektorilla. Parhaiten alalla ovat menestyneet kokous- ja liikemieshotellit sekä kylpylät, eniten vaikeuksia on pienyrityksillä. Suomalaisten yöpymisiä kirjattaneen majoitusyrityksissä tänä vuonna noin 11,4 miljoonaa, ulkomaalaisten 3,6 miljoonaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.