Mainos

Maito ja Terveys: Välipalaa ja vaihtoehtoja kouluruokailuun

Pehmeän leivän ja jälkiruoan lisääminen ruokalistalle maksaisi vain 20 senttiä aterialta.

Koululaiset toivovat Maito ja Terveys -yhdistyksen selvityksen mukaan välipalaa ja vaihtoehtoja kouluruokailuun. Oppilaat toivovat pehmeää leipää päivittäin näkkileivän vaihtoehdoksi sekä jälkiruokaa kerran viikossa. Lisääntynyt leivän syöminen lisää myös maidon juontia.

- Pehmeä leipä ja jälkiruoka saataisiin koulujen ruokalistalle lisäämällä ateriaan vain 20 senttiä, laskee toiminnanjohtaja Ulla-Marja Urho Maito ja Terveys ry:stä. Kouluihin tarvitaan hänen mielestään koululounaan tavoin ohjeistettu välipalatarjoilu. Niiden puolestaan tulisi olla mieluisia, ravitsevia ja sopia isoon tai pieneen nälkään.

Urho alusti kouluruokailun kehittämisestä valtakunnallisilla ravitsemuspäivillä Helsingissä.

Perusruoalle kasvisvaihtoehto

- Lisäksi tarvitaan pääruoan perusruoalle kasvisvaihtoehto, salaattipöytä, mistä voi koota mielensä mukaisen annoksen, sekä vähintään kaksi maitolaatua tarjolle ja ehdottoman kylmänä, tähdentää toiminnanjohtaja Urho. Samalla hän painottaa, että ruokailijoiden tyytyväisyys ratkaisee kouluruokailun onnistumisen.

Ruoan lisäksi koululaisten syömiseen vaikuttavat koulun ilmapiiri ja ruokalan viihtyisyys.

- Monessa koulussa näihin asioihin onkin jo kiinnitetty huomiota. Myös oppilaiden mielipiteitä kouluruokailusta kuullaan kyselyin tai oppilaiden edustajat ovat ruokaraadin jäseninä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.