Maistuuko aamukahvisi omituiselta? Syy lienee tässä

Jos kahvipannusta juuri kuppiin kaadettu kahvi maistuu tunkkaiselle, on syytä puhdistaa kahvinkeitin.

Yleisin syy suodatinkahvin tunkkaiselle maulle on kahvinkeittimen puhdistamatta jättäminen. Kahvinvalmistusvälineet olisikin syytä pestä aina käytön jälkeen, jotta kahvista voisi nauttia seuraavallakin keittokerralla. Jos jätät kahvinkeittimen lasipannun ja suodattimen puhdistamatta, voi laadukaskin kahvi maistua pahalta.

Kahvinkeittimen lasipannu kannattaa puhdistaa emäksisellä puhdistusaineella, esimerkiksi ruokasoodaliuoksella. Tavallisella astianpesuaineella sitkeää kahvirasvaa ei pannusta välttämättä saa irti. Muista myös, että lasipannua ei kannata käyttää veden annosteluun, sillä tällöin kahvirasvaa pääsee kahvinkeittimen suodattimeen ja putkistoon. Kahvinkeittimen vieressä onkin hyvä pitää erillistä, puhdasta kannua tähän tarkoitukseeen

Lähde: Paulig

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat