Mainos

Maisteriksi Helsingin yliopistosta - och samma på svenska

Helsingin yliopisto laajentaa kaksikielisten tutkintojen kokeiluaan. Ensi vuodesta lähtien suomen- ja ruotsinkielisen tutkinnon voi suorittaa useissa luonnontieteiden oppiaineissa sekä oikeustieteessä, sosiaalipsykologiassa ja sosiaalityössä.

Helsingin yliopistossa aloitettiin 2010 kokeilu, jolla kerätään kokemuksia kaksikielisen tutkinnon suorittamisesta. Kokeilu aloitettiin oikeustieteellisessä tiedekunnan Vaasan yksikössä sekä maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan taloustieteen laitoksessa.

Kokeiluun osallistuvat opiskelijat suorittavat vähintään kolmasosan opinnoistaan toisella kotimaisella kielellä ja saavat tutkintotodistukseensa merkinnän kaksikielisestä tutkinnosta. Tavoitteena on edistää opiskelijoiden kielellistä osaamista ja kouluttaa kaksikielisiä asiantuntijoita työmarkkinoille.

- Molempien kotimaisten kielten hallinta on valtti työmarkkinoilla. Maan ainoana kaksikielisenä yliopistona Helsingin yliopisto pystyy tarjoamaan ainutlaatuisen edun: monikieliseen asiantuntijuuteen suuntautuneen tutkinnon, vararehtori Ulla-Maija Forsberg kertoo.

Kokeilun päämäärä on valmistella kaksikielisen tutkinnon konsepti koko yliopiston käyttöön. Tavoitteena on, että konsepti voidaan ottaa käyttöön koko yliopistossa vuodesta 2015 lähtien.

Kaksikielisen kandidaatin tutkinnon voi syksystä 2013 lähtien suorittaa bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan biotieteiden laitoksessa, oikeustieteellisen tiedekunnan Helsingin yksikössä sekä valtiotieteellisen tiedekunnan sosiaalipsykologian ja sosiaalityön oppiaineissa. Myös matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan fysiikan ja kemian laitokset osallistuvat kokeiluun.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.