Mainos

Mainokset kukkivat katukuvassa

Suuret ulkomainokset työllistävät kaupunkien rakennusvalvontaviranomaisia yhä useammin. Yleinen mainos vaatii aina luvan, mutta sen hakeminen unohtuu usein.

Entistä suuremmat ja värikkäämmät mainosjulisteet aiheuttavat päänvaivaa kaupunkien rakennusvalvontavirastoille. Lupa mainoksiin jää usein kysymättä ja niitä pystytetään yhä mielikuvituksellisimpiin paikkoihin.

Helsingissä haetutettiin muutama viikko sitten alas stadionin tornissa ollut Paavo Nurmi -oopperan mainos ja nyt häätökäskyn on siis saanut helsinkiläisen elokuvateatteri Bio Rexin elokuvajuliste.

Bio Rexin julisteen kohdalla kyse ei ole pelkästään luvan puuttumisesta. Mainosta pidetään myös säädyttömänä. -Meille on tullut julisteesta asukasvalituksia. Lasipalatsin juliste on luvaton ja asukkaat vaativat sen poistamista, kertoo kaupunkikuva-arkkitehti Marjatta Uusitalo Rakennusvalvontavirastosta.
Virasto aikoo puuttua jatkossakin herkästi laittomiin mainoksiin. Myös kansalaiset ovat rakennusvalvontaviraston mukaan varsin kärkkäitä kantelemaan huomaamistaan epäkohdista.

Elokuvateatteri Bio Rex on ymmärrettävästi harmissaan julisteensa kohtalosta.
-Meille on sanottu, että juliste vaarantaa liikennettä, mutta jos näin olisi, Suomen jokainen bussipysäkkikin pitäisi tyhjentää mainoksista, arvioi Mika Siltala Bio Rexistä.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.