Maija Vilkkumaan sopu säilyy siipan kanssa niin töissä kuin kotona

Suomen suosituimpiin naislaulajiin lukeutuva Maija Vilkkumaan aviomies soittaa samassa bändissä.

Maija Vilkkumaata, 36, voidaan huoletta tituleerata yhdeksi Suomen menestyneimmistä naisartisteista. Laulajattaren levyjä on myyty kymmenen vuoden aikana yli 300 000 kappaletta ja uusin albumi, Kunnes joet muuttaa virtaa, on myös saanut kultaa.

Vilkkumaa tunnustaa suoraan, että uuden levyn menestys jännitti häntä etukäteen.

– Mä olen joka kerta yhtä epävarma levymyynnistä,. Koskaan menestys ei ole ollut itsestään selvää. Mun läheiset ovat tosin sanoneet, että mä olen aina yhtä skitso ennen levyntuloa, laulajatar naurahtaa.

Kunnes joet muuttaa suuntaa -albumista Vilkkumaa halusi tehdä syliin tulevan ja tarttuvan. Laulajan mukaan hän halusi olla sanoituksissaan ennen kaikkea rehellinen.

– Olen huomannut, että tällä levyllä on aika paljon sellaista keski-ikäistymistä ja vanhenemista käsitteleviä teemoja. Olen mä sitten varmaan niitä asoita miettinyt. Ehkä se rehellisyys tarkoitti sitä, että täytyy antaa sen oman elämäntilanteen näkyä. En mä ole koskaan ollut mikään arjesta kirjoittaja, enkä tule varmaan koskaaan olemaankaan, mutta jotenkin ei yrittäisi tehdä kuitenkaan kakskymppisten tekstejä, koska ne eivät ole enää totta itselleen, Vilkkumaa analysoi.

Oman miehen naama ei ärsytä

Vilkkumaan elämä on muuttunut huimasti muutaman vuoden sisällä. Vilkkumaan ja kitaristi Mikko Kososen työpaikkaystävyydestä alkanut romanssi huipentui häihin 2007 ja loppuvuodesta onni täydentyi Saara-tyttärellä.

Vaikka oma mies onkin mukana niin töissä kuin kotona, ei pariskunnan välille synny kuitenkaan liikoja riitoja. Laulajatar kertoo nauraen, ettei oman miehen naama ärsytä.

– Heh, meidän koko ryhmähän on vanhoja kavereita ja siellä jokainen tekee omat juttunsa. Ei töissä kukaan riitele, siellä oppii jo alusta lähtien että nämä tietyt jutut hoidetaan muualla kuin keikkabussissa. Se on niin pieni paikka se keikkabussi, että jos siellä joku rupee kiukuttelemaan, niin se on ihan kauheaa, Vilkkumaa nauraa.

Maija Vilkkumaa on mukana MTV3:n KesäKummit-konsertissa, joka nähdään maanantaina 24.5. kello 20–22 MTV3-kanavalla.

Televisiolähetyksessä näkyviä ennakkolahjoituksia voi tehdä osoitteessa kummit.fi tai numerossa 0600-1-6000 (10,10 e/puhelu+pvm).

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat