Maija Vilkkumaa valmistelee konserttikiertuetta

Viiden Emma-pystin, neljännesmiljoonan myydyn albumin ja useiden platinalevyjen jälkeen Maija Vilkkumaalle on koittanut aika vetää henkeä.

Artistien on tapana juhlistaa taukojaan julkaisemalla kokoelma. Vilkkumaan kokoelma, jolla on mukana neljä uutta kappaletta, on nimeltään Totuutta ja tehtävää.

- Hauskaa, mutta melkoista hässäkkää, Vilkkumaa kiteyttää kahdeksan vuotta kestäneen soolouransa.

Ennen sooloilua Vilkkumaa nähtiin Tarharyhmän ja Hunajamelonien riveissä. Niiden lisäksi hän ehti pikaisesti piipahtaa myös Ultra Bran alkuvaiheissa.

Vaikka kokoelmalla on neljä uutta laulua, Vilkkumaa koki kokonaisen albumin luomisen tässä vaiheessa liian isoksi kakuksi.

- Tuli sellainen olo, että minä en kestä enkä minä jaksa, että minä vihaan ajatusta uudesta levystä. Sitten kuitenkin syntyi neljä uutta biisiä. Kipinä on siis sittenkin olemassa, Vilkkumaa luonnehtii.

Konserttisali heittää haasteen

Vaikka uudesta materiaalista koostuvaa albumia ei vähään aikaan ole tulossa, Maija Vilkkumaa bändeineen suuntaa empimättä kohti uusia haasteita.

Helmi-maaliskuussa ryhmä tekee noin 30 konserttisalia kattavan konserttikiertueen.

- Se on meille ensinnäkin artistinen haaste. Me kun olemme tällainen rokkibändi, niin tilanne on meille uusi ja vähän outo, Maija luonnehtii.

- Samalla se on myös taloudellinen haaste. Siinä on melkoinen riski. Me vuokraamme salit itse ja menemme niihin toivomaan, että ryhmää tulisi paikalle mahdollisimman hyvin.

Lava- ja festivaalikeikkojen kiihkeä tunnelma ja meteli vaihtuvat konserttisaleissa arvokkaaseen istuskeluun ja hiljaisuuteen.

- Konserttisalissa kappaleen hiljainen kohta saa oikeasti olla hiljainen. Hiljaisuuden jälkeen myös kovemmat kohdat kuulostavat kovemmilta, Vilkkumaa vertailee.

Keikkojen myöhäiset alkamisajat ovat puhuttaneet Suomessa jo pitkään. Maija Vilkkumaa bändeineen tavoittelee tilannetta, jossa he pystyisivät aloittamaan settinsä jo puoli yhdentoista aikoihin nykyisen puolen yön tai kello yhden sijasta.

- Pimeät syksyt ja pitkät matkat. Ja sitten sitä täytyy lähteä riehumaan johonkin päin Suomea. Mutta jos me tämän uuden käytännön aloitamme, niin kyllähän siinä ainakin pari keikkapaikkaa putoaa alta pois, Maija Vilkkumaa tietää.

(MTV3-STT-Antti Eerola)

Lue myös:

    Uusimmat