Maija Vilkkumaa: Olen vahvasti tauolla

Maija Vilkkumaa vetäytyi viime syksynä tauolle, mutta palaa lavoille muutaman keikan ajaksi.

Vilkkumaa lähtee keikoille Lauluyhtye Viiden kanssa. Laulaja-lauluntekijälle edessä on uusi tilanne, kun häntä säestää rumpujen ja kitaroiden sijasta viisihenkinen naislauluyhtye. Lyhyt kiertue sisältää seitsemän keikkaa. Varsinaisia bändikeikkoja entiseen malliin ei ole luvassa.

– Olen edelleen vahvasti tauolla. En ole tekemässä levyä, enkä tee uusia biisejä. Viiden kanssa on ihanaa lähteä kiertueelle, mutta sen jälkeen olen uudestaan tauolla ja teen muita hommia.

Taukonsa Vilkkumaa on viettänyt lastensa kanssa muun muassa matkustelemalla. Laulaja sanoo, että nykyään elämä lasten kanssa on erilaista, kuin hektisillä keikkakiertueilla.

– Ensimmäisen lapsen jälkeen tehtiin paljon keikkaa, mutta toisen lapsen jälkeen tuli tauon tarve. Yötyö lapsen kanssa oli yksi syy tauolle, mutta ei suinkaan ainoa. Nyt olen päässyt kirjoittamaan ja saanut päätä auki.

Vilkkumaa on kuulunut vuosia parhaiten tienaavien naisartistien joukkoon. Miten tauko vaikuttaa taloudelliseen puoleen?

– Teostolta saan rahaa, mutta tietenkin vähemmän kun ei ole uusia biisejä tullut ja uutta tuotantoa soitetaan enemmän. Luovassa työssä pitää aina olla pää kylmänä taloudellisen tilanteen suhteen ja tarvittaessa muuttaa kulurakennetta. Keikoille ei voi lähteä siitä syystä, että saa laskut maksettua.

Vilkkumaa lupaa tehdä uutta musiikkia, mutta ei lähivuosina.

– Varmasti tulee levy. Aikaisintaan se tulee vuonna 2014, mutta todennäköisesti myöhemmin.

(MTV3–KALLE VÄISTÖ)

Lue myös:

    Uusimmat