Mainos

Maija-Liisa Lahtinen puhui sairaalan sängystä

Pekka Paavolan oikeudenkäynti jatkui dramaattisissa merkeissä, kun Urpo Lahtisen leskeä Maija-Liisa Lahtista kuultiin Diakonissalaitoksen sairaalan sängystä.

Lahtisen heikohko ääni kuului oikeussalin kaiuttimista, kun Paavolan puolustus esitti kysymyksiä Lahtiselle. -En muista, Lahtinen vastasi kahteen kysymykseen. Salissa avustajien piti puhua suu kiinni mikrofonissa, jotta ääni kuului sairaalaan.

Diakonissalaitoksella oli paikalla terveydenhoitaja, joka seurasi Lahtisen terveydentilaa.

- Jos syke tai verenpaine nousevat ja hän kiihtyy, siihen liittyy suuria terveydellisiä riskejä. Silloin kuuleminen on keskeytettävä, Lahtisen avustaja Petteri Kavonius totesi aiemmin.

Puhelinyhteys kesti vain kymmenisen minuuttia, kun Lahtinen ilmoitti, ettei hän vastaa muiden kuin syyttäjän tai Paavolan puolustuksen kysymyksiin.

- Sairastuin koska minut pakotettiin puolustamaan Urpo Lahtista. Ymmärrän kaiken eikä ole muistiongelmia, Lahtinen totesi katkonaisesti. Lahtisen mukaan muut osapuolet haluavat vain kiusata häntä.

Kuulemisen päätteeksi puheenjohtaja Mauri Suo toivotti Lahtiselle hyvää vointia.

Lahtista kuultiin oikeudessa toissapäivänä ja hän sai kesken kuulemisen sairaskohtauksen. Lääkärintodistuksen mukaan Lahtisen aivoinfarkti esti saapumisen käräjäoikeuteen.

Jutun käsittely saadaan päätökseen torstaina. Päätös tulee kansliatuomiona myöhemmin.

Kuulemista pohdittiin

Oikeuden mukaan puhelinkuuleminen oli tarpeen, jotta oikeudenmukainen oikeudenkäynti voi toteutua. - Puhelinkuulemisessa on ongelmia välittömyyden suhteen, mutta parempi, että edes se toteutuu, käräjäoikeuden puheenjohtaja Mauri Suo perusteli.

Lahtinen on asianomistajana jutussa, jossa Tampereen entistä kaupunginjohtajaa Pekka Paavolaa epäillään perättömästä lausumasta tuomioistuimessa.

Lahtinen on aiemmin tuomittu vankeustuomioon, jota hän on pakoillut ulkomailla. Lahtinen on Suomessa immuniteetin turvin asianomistajana, eikä häntä voida passittaa suorittamaan tuomiotaan. Paavolan epäilty rikos liittyy juttuun, jossa Lahtinen tuomittiin.

Immuniteetti jatkuu niin kauan kunnes Lahtinen kykenee poistumaan Suomesta.

Eri kantoja puhelinkuulemiseen

Käräjäoikeus pohti aamupäivällä puhelinkuulustelun tai lykkäämisen mahdollisuutta.

Käräjäoikeuden puheenjohtajan Mauri Suon mukaan Lahtisen kuulemisen osalta jäi epätasapaino, kun puolustus tai syyttäjä eivät päässeet vastakuulustelemaan Lahtista.

- Jotenkin vastakuulustelun puuttuminen on korjattava, puheenjohtaja totesi.

Syyttäjä Jouni Peräinen ilmoitti, ettei hänellä ole kysymyksiä.

Paavolan puolustus ilmoitti, ettei Lahtisen avustajan Kari Uotin läsnäolo sairaalassa Lahtisen luona ole suotavaa. Asianajaja Ilkka Miettisen mukaan paikalla voi olla vain lääkäri. Puolustus epäili, että sairaus yltyy kun mennään vaikeisiin kysymyksiin.

Käräjäoikeus päätti, että Uoti voi olla sairaalassa läsnä.

Konkurssipesän mukaan lykkäys olisi parempi vaihtoehto.Tätä vaihtoehtoa kannatti myös Jeppe Lahtisen avustaja.

Lisää aiheesta:

6.6.2006

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.