Mainos

Maija Lahtisen omaisuutta hukkaamiskieltoon

Helsingin käräjäoikeus määräsi 34 miljoonaa markkaa lehtikustantaja Urpo Lahtisen lesken Maija Lahtisen omaisuutta hukkaamiskieltoon ja vakuustakavarikkoon. Tänään pidetty istunto käytiin suljetuin ovin ja se kesti neljä tuntia.

Vuonna 1994 kuolleen Urpo Lahtisen kuolinpesän epäselvyyksien tutkintaa johtaa rikoskomisario Teijo Ristola.
-Vastapuolen asianajalla oli niin paljon asiaa, että juttu venyi näinkin pitkäksi istunnoksi, totesi päätökseen tyytyväinen Ristola. Takavarikon syynä ovat epäilyt, että Maija Lahtinen olisi siirtänyt pesän varoja ulkomaisille tileille. Urpo Lahtisen poika Jeppe Lahtinen teki rikosilmoituksen epäiltyään huomattavan summan pesän varoja kadonneen.

Urpo Lahtisen kuolinpesän varat ovat huomattavat, sillä mm. Lehtimiehet Oy:n myynnistä Yhtyneille Kuvalehdille vuonna 1988 maksettiin kauppahintana lähes 300 miljoonaa markkaa. Urpo Lahtisen kuolinpesästä on jo nyt kehkeytynyt Suomen oloissa monimutkainen riita. Maaliskuussa Helsingin käräjäoikeus vapautti Maija Lahtisen vaatimuksista professori Aulis Aarnion pesäselvittäjän toimesta.

Maija Lahtinen ehti olla jo viikko sitten pidätettynä. Keskusrikospoliisi epäilee Lahtista törkeästä kavalluksesta ja törkeästä veropetoksesta. Poliisi jatkaa jutun selvittelyä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.