Maiden johtajien terveisiä Obamalle

EU-puheenjohtajamaa Tshekin pääministeri Mirek Topolanek:

- Toivon, että Barack Obama onnistuu täyttämään ainakin osan suunnitelmistaan. EU on valmis tiiviseen transatlanttiseen yhteistyöhön Yhdysvaltain hallinnon kanssa ja muuttamaan sitä muuttuvan maailman tarpeiden mukaan.

EU-komission puheenjohtaja Jose Manuel Barroso:

- Kehotan Eurooppaa ja Yhdysvaltoja syventämään edelleen suhteitaan ja pyrkimään yhteistyöllä saamaan muutkin mukaan ratkomaan aikamme haasteita.

Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy:

- Ranska työskentelee käsi kädessä yhteistyössä ystävänsä ja liittolaisensa Amerikan kanssa. Odotamme innolla Obaman käyvän työhön, jotta voimme muuttaa maailmaa hänen kanssaan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel:

- Toivon, että maidemme yhteistyö perustuu molemminpuoliselle kuuntelemiselle, ja päätöksenteolle jossa tunnustetaan, ettei mikään maa voi yksinään ratkaista maailman ongelmia.

Britannian pääministeri Gordon Brown:

-Obaman virkaanastujaiset avaavat uuden luvun sekä Amerikan että koko maailman historiassa. Hän ei ole ainoastaan ensimmäinen musta amerikkalainen presidentti, vaan hän ryhtyy päättäväisesti ratkomaan maailman ongelmia.

Iranin ulkoministeri Manoucher Mottaki:

- Jos Obama valitsee oikean tien, korvaa menneet, lopettaa vihamielisyydet ja kumoaa aiemmat poliittiset virheet, ei maidemme tarvitse jatkaa vihanpitoa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat