Mahtava tilaisuus! 16-vuotias Aava Murto valtasi pääministerin paikan päiväksi – haluaa viedä eteenpäin nuorten viestiä

4:26
Katso videolta koko Aava Murron haastattelu, ja kuuntele esimerkiksi hänen urahaaveistaan.

Pääministerin paikalle oli tänään tavallista enemmän tunkua, sillä 16-vuotias Aava Murto valtasi paikan Sanna Marinilta osana Plan Internationalin Girls Take Over -tempausta.

Girls Takeover on osa YK:n kansainvälisen tyttöjen päivän juhlintaa, jolloin tytöt eri puolilla maailmaa astuvat yhteiskunnan eri alojen johtajien saappaisiin. Pääministerin jalkineet täytti tänään 16-vuotias Aava Murto.

– On ollut kiireistä, mutta päivä on mennyt oikein hyvin. Ollut mielenkiintoisia tapaamisia ja todella hyvät fiilikset, Murto toteaa eduskuntatalon rappusilla.  

Tänä vuonna teemana on ollut teknologian vaikutukset tyttöjen asemaan ja tulevaisuuteen, ja siihen Murrolla on itsellään painavaa sanottavaa. 

– Mielestäni on huolestuttavaa, kuinka moni tyttö on kohdannut nettihäirintää. Se on vaarallista ja haitallista. Sosiaalisen median alustoista pitäisi saada tytöille turvallisempia, ja niissä tulisi esimerkiksi rajoittaa mahdollisuutta lähettää häiritsevää tai loukkaavaa sisältöä, Murto toteaa.

Murto ei ole ainoa johtajantuolia tänään kokeillut tyttö, sillä muutkin tytöt valloittavat tänään eri pestejä. Mukana ovat pääministerin lisäksi muun muassa Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä, F-Securen toimitusjohtaja Samu Konttinen ja Rovion toimitusjohtaja Kati Levoranta. Lisäksi MTV Uutisten päätoimittaja Tomi Einonen luovuttaa paikkansa nuorelle perjantaina 9. lokakuuta.

Kuinka Murron päivä on muuten sujunut pääministerin kanssa? Katso koko haastattelu videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja