Mainos

Mahtava roskapostihyöky kohtasi oikeushallinnon

Hyökkäys patoutti Helsingin keskuksesta ulos lähteviä sähköposteja, mutta ne pääsivät kuitenkin myöhässä kohteisiinsa.

Sähköpostipalveluun suunnattu roskapostihyökkäys häiritsi oikeushallinnon sähköpostien kulkua eilen. Hyökkäyksessä käytettiin massiivista postitusta oikeushallinnon sähköpostiosoitteeseen. Hyökkäyksinä tuli kymmeniätuhansia sähköposteja.

Oikeushallinnon tietotekniikkakeskus selvittää, mistä postit ovat tulleet. Keskuksen tuotantopäällikkö Juhani Paavilainen pitää todennäköisenä, että lähetykset ovat tulleet ulkomailta.

- Niillä on haluttu joka lamauttaa palvelinta tai sitten eri nimiä kokeilemalla saada selville oikeita sähköpostiosoitteita oikeushallinnossa. Selville saatuja nimiä saatetaan myöhemmin käyttää hyödyksi esimerkiksi joidenkin tuotteiden massamarkkinointiin, hän pohtii.

Hyökkäys patoutti Helsingin keskuksesta ulos lähteviä sähköposteja, mutta ne pääsivät kuitenkin myöhässä kohteisiinsa. Keskukseen sisäänpäin tulevissa lähetyksissä ei ilmennyt ongelmia.

Oikeushallinnon postijärjestelmä on yhteinen ministeriön ja hallinnon kesken, ja sen piiriin kuuluvat myös muun muassa syyttäjät ja tuomioistuimet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.