Mainos

Mafian vastustajille erävoitto Facebookissa

Mafian vastainen taistelu Italiassa on siirtynyt jo internetiinkin. Tämän saivat huomata mafiosoja ihailevat Facebook-sivuston käyttäjät, joiden perustamat fanisivut joutuivat tuhansien ihmisten häiriköimiksi.

Joulukuun lopussa Facebookkiin ilmestyi ryhmiä, joissa ylistettiin kahta mafian entistä "kummisetää", vankilassa istuvia Toto Riinaa ja Bernardo Provenzanoa. Sivustot saivat niin järjestäytyneen rikollisuuden uhrit kuin poliitikotkin raivostumaan.

-Ajattelin protestiksi sulkea Facebook-sivuni, mutta sitten ymmärsin, että voin käyttää sitä päästäkseni eroon näistä ihmisistä, Rita Borsellino kertoi.

Borsellinon veli, Paolo Borsellino, oli mafiaa vastaan noussut tuomari, jonka mafiajärjestö Cosa Nostra tappoi vuonna 1992.

Mafian vastustajat kävivät vastaiskuun luomalla omia ryhmiään, kuten "Kaikki ne, joiden mielestä Riina ei ole idoli vaan rikollinen". Lisäksi mafiaa ihannoivat sivustot tukkiutuivat siinä määrin vihaisista viesteistä, että useat niistä joutuivat sulkemaan.

Borsellinon mielestä yhteisön sisäinen kontrolli oli parempi keino kuin ryhmien virallinen kieltäminen, joka olisi tuonut mukanaan sensurointisyytöksiä.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.