Mainos

Mafiaa vastustava julkihomo Sisilian johtoon

Sisilian paikallispolitiikka koki taannoisissa vaaleissa myllerryksen.

Perinteisessä kulttuurissa machoilu ja mafiayhteydet ovat avanneet ovia johtaviin asemiin, mutta viikonvaihteen vaalitulos muutti asetelmat täysin. Sisilian uudeksi kuvernööriksi tuli valituksi järjestäytyneen rikollisuuden vastustaja ja julkihomo Rosario Crocetta.

– Nyt kun minut on valittu kuvernööriksi, mafia voi pakata laukkunsa, Crocetta, 61, sanoi voitettuaan sunnuntain vaalit.

Harras katolilainen edustaa keskustavasemmistolaista demokraattista puoluetta. Hän on jo vuosikausia vastustanut mafian valtaa, minkä vuoksi hän on jatkuvassa poliisivartiossa. Crocetta on jo kolmesti selvinnyt häntä vastaan tehdystä murhayrityksestä.

– Kiitän jumalaa jokaisesta päivästä, jonka hän minulle antaa, Crocetta sanoi viitaten murhayrityksiin.

Demokraattinen puolue nappasi sunnuntain kuvernöörinvaaleissa voiton entisen pääministerin Silvio Berlusconin PDL-puolueen nenän edestä. Vaalivoittoa varjosti kuitenkin alhainen äänestysaktiivisuus, sillä vain vajaat puolet sisilialaisista vaivautui uurnille.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kuvernööriksi valittiin vasemmiston ehdokas ja ensimmäinen kerta, kun mafian vastustaja tulee valituksi, Crocetta iloitsi.

Edeltäjät kompastuivat mafiaan

Crocettan edeltäjä Raffaele Lombardo joutui eroamaan kesällä kuvernöörin tehtävistä epäiltynä mafiayhteyksistä. Hänen edeltäjänsä Salvatore Cuffaro istuu puolestaan seitsemän vuoden vankeustuomiota mafian avustamisesta.

Crocettasta tuli Italian ensimmäinen julkisesti homo kaupunginjohtaja, kun hänet valittiin kotikaupunkinsa Gelan johtoon. Virassa ollessaan hänen onnistui taivuttaa paikalliset liikemiehet vastustamaan suojelurahojen maksua. Hanke raivostutti Cosa Nostran jäsenet, ja Crocetta sai liikanimen "kommunistihomo".

Crocetta on sinkku ja ylpeä siitä. Ennen vaaleja hän vitsaili luopuvansa seksistä, jos hänet valitaan kuvernööriksi.

– Julkisessa virassa on oltava siveä, hän ilakoi.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.