Mainos

Mäenpää: Työtaistelua tarkasteltava kokonaisuutena

STTK:n puheenjohtaja Mäenpää sanoo, että terveydenhuoltoalalla työtaistelujen vaikuttavuus on ongelmallinen. Alalla ei ole tasavertaisia työtaisteluoikeuksia verrattuna muihin aloihin.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää sanoo MTV:n Huomenta Suomessa, että pääministeri Matti Vanhasen eiliset kommentit Tehyn työtaistelusta olivat kovaa tekstiä.

Vanhanen arvosteli voimakkaasti hoitajaliitto Tehyn työtaistelutapoja. Vanhasen mielestä joukkoirtisanoutuminen oli poikkeuksellisen raju edunvalvonnan keino, jota ei voi ohittaa olankohautuksella.

- Olen jonkin verran yllättynyt, sillä meillä on Suomessa erittäin hyvä työmarkkinajärjestelmä. Neuvottelujärjestelmä toimii erinomaisesti sekä hyvä työrauhajärjestelmä, joka jälleen kerran toimi kun sunnuntaina saimme neuvotteluratkaisun aikaan, Mäenpää toteaa.

Mäenpää sanoo, että terveydenhuoltoalalla työtaistelujen vaikuttavuus on ongelmallinen. Alalla ei ole tasavertaisia työtaisteluoikeuksia verrattuna muihin aloihin.

- Tämän vuoksi haetaan tehokkaampia keinoja, ja tällä kertaa sairaanhoitajat käyttivät tätä irtisanoutumisuhkaa, mikä on kuitenkin laillinen työtaistelutoimenpide.

Mäenpää sanoo, että prosessia on välttämätöntä tarkastella kokonaisuutena, eikä nostaa vain yhtä osapuolta yksin esille.

- Tärkeintä olisi katsoa tulevaisuuteen ja miettiä, miten suomalainen työmarkkinajärjestelmä toimii. Siitä on syytä käydä keskustelua. Lakiin ei ole syytä puuttua, Mäenpää sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.