Mainos

Mäenpää: Suomi on kansallisessa kriisissä

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään mielestä Suomi on tällä hetkellä kansallisessa kriisissä. Mäenpää ehdottaa hätätilatupoa.

- Ei puhuta tuposta, se on kielletty, vaan luodaan jokin uusi mekanismi palkansaajien ja työnantajien kesken, millä tästä kriisistä selvitään, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Mäenpää sanoo.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on ennustanut Suomen talouskasvun olevan tänä vuonna miinusmerkkinen ja bruttokansantuotteen pienenevän merkittävästi.

Mäenpään mukaan nyt tarvitaan sekä lyhyen että pitkän tähtäimen toimenpiteitä, jotta tilanteesta selvitään. Hän painottaa hallituksen roolia neuvottelutuloksen syntymisessä:

- Hallituksen pitäisi tässä tilanteessa kutsua osapuolet koolle keskustelemaan kriisiajan tilanteesta.

Mäenpää on sitä mieltä, että koska mitään merkkejä positiivisemmasta suunnasta ei ole, kriisille tulisi tehdä jotain porukalla:

- Oikeudenmukaista olisi, että kaikki palkansaajat osallistuisivat samalla tavalla tästä lamasta nousuun.

EK: Vientiteollisuus pulassa

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan Suomi on mukana kansainvälisen talouden myllerryksessä. Hän painottaa, että pulassa ovat varsinkin vientiyritykset.

- Jos kysyntänäkymät eivät parane, vientiteollisuudessa tulee irtisanomisia, EK:n toimitusjohtaja Leif Fagernäs sanoo.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Fagernäs sanoo, että hallitus on pahassa raossa - vaikka Suomi on hoitanut asiansa hyvin, maa on ajautunut syvään taantumaan.

- Vielä ei näy missään valoa, Fagernäs sanoo lyhyesti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.