Madventuresin Riku Rantala: En uskonut ohjelman menestykseen

Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin Madventures-ohjelma on kaikkien aikojen laajimmalle levinnyt suomalaisohjelma.

Helsingin Sanomissakin toimittajan töitä tehnyt Riku Rantala sai ystävänsä Tuomas "Tunna" Milonoffin kanssa hullunkurisen idean vuosituhannen alussa: tehdään erilainen matkailuohjelma, jossa esitellään maapallon kulttuureja reppumatkailijan näkökulmasta.

Näin sai alkunsa Madventures-ohjelma, jonka ensimmäinen tuotantokausi näki päivänvalon vuonna 2002. Yhteensä Madventuresia on tehty kolme tuotantokautta ja sarja on noussut kotimaassaan jo kulttimaineeseen.

Nykyisin 36-vuotias Rantala on nöyrä menestyksen edessä. Sarjan TV-oikeudet on myyty National Geographic Societylle ja sarjaa tullaan esittämään National Geographic Adventure -kanavalla. Sarjan tuotantkokausia on nähty Yhdysvalloissa Travel Chanellilla ja Isossa-Britanniassa Channel Fiven digitaalikanavalla.

Suomalaiskaksikon seikkailuja tullaan esittämään yhteensä 180 maassa.

– En uskonut koskaan, että sarjasta tulee suksee. Tultiin Tunnan kanssa hyvään saumaan ja pidettiin omaa linjaa, Rantala kertoo Viihdeuutisille.

Rantala tunnustaa, ettei kaksikko ole lyönyt sarjalla kuitenkaan rahoiksi. Vaikka moni näin olisi luullutkin.

– Ei tällaisissa sopimuksissa mitään isoja rahoja liiku. Tämä on kuitenkin niin marginaaliryhmälle suunnattua materiaalia. Ainoa mistä voisi saada isojakin rahoja, on oheismyynti. Mutta ei tätä tehdäkään rahan takia, vaan mielenkiinnosta maailmaa kohtaan ja halusta kertoa tarinoita.

Ei hengenvaaraa

Madventures-kaksikko on kiertänyt sarjan kolmen tuotantokauden aikana mitä hurjimmissa paikoissa. Seikkaileminen eksoottisissa paikoissa on mennyt ilmaan vakavia loukkaantumisia tai sairastumisia, viime vuoteen asti.

Vuosi sitten keväällä Papualla saadusta pienestä hiertymästä alkoi Rantalan kohdalla sairastelukierre, joka on vienyt miehen leikkauspöydälle jo kuusi kertaa.

Rantalan lihaan pesiytyi bakteeri, joka teki tuhojaan suolistossa asti ja mies on ollut pitkällä sairauslomalla. Vakava sairastuminen on harvoja negatiivisia asioita, joita sarja on tuonut.

Hurjapäinen kaksikko ei ole esimerkiksi joutunut matkoillaan kiperiin paikkoihin.

– Hengenlähtö ei ole ollut lähellä. Maailma on kuitenkin turvallinen paikka, vaikka sitä ei uskoisi. Eikä me olla Tunnan kanssa oltu missään varsinaisilla sota-alueilla, jossa uhka on olemassa.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat