Madventures-Rikun hurja sairastelukierre: Syksyllä edessä seitsemäs leikkaus

Subin supersuositun Madventures-sarjan hurjapää Riku Rantala, 35, on kärsinyt jo reilun vuoden inhottavasta terveyshaitasta.

Madventures-kaksikko Riku Rantala ja Tunna Milonoff ovat kiertäneet sarjan tiimoilta mitä hurjimmissa paikoissa ympäri maapalloa ja päässeet tutustumaan paikkoihin, joihin harva länsimaalainen on päässyt.

Kaksikon hurjapäiset matkat ovat menneet ilman vakavia loukkaantumisia, viime vuoteen asti. Vuosi sitten keväällä Papualla saadusta pienestä hiertymästä alkoi Rantalan kohdalla sairastelukierre, joka on vienyt miehen leikkauspöydälle jo kuusi kertaa.

Pieneen hiertymään pesiytyi bakteeri, joka teki maailmanmatkaajan lihaan käytäviä. Lopulta bakteeri levisi Rantalan suoliston loppuosaan.

– Vaiva on ärsyttävä, mutta ei kuitenkaan liian vakava. Syksyllä leikataan taas ja nyt on vuorossa jo seitsemäs leikkaus, Rantala kertoo Viihdeuutisille.

Jo kuukausia sairastellut Rantala luottaa suomalaiseen terveydenhuoltoon ja liputtaakin suomalaiskirurgien ammattitaitoa.

– Niin paljon leikellään kuin on tarvetta. Uskon, että tässä saadaan mies kuntoon. Toivotaan nyt, että syksyllä tilanne olisi jo parempi.

Valokuvanäyttely ja kirja

Sairastelukierteen takia Rantalan matkustelu on jäänyt viime aikoina vähiin. Viidakkoon ei ole voinut lähteä, mutta sinne on menty ainakin muistojen kanssa. Kotkan Valokuvakeskuksessa avautuu heinäkuun 1. päivä Madventures-ohjelmaan perustuva huikea valokuvanäyttely.

– Olen itsekin aivan yllättynyt, kuinka upeita ja koskettavia kuvia tänne näyttelyyn on valikoitunut. Nämä ovat kyllä tosi hienoja, nyt kun ne ovat täällä seinällä, näyttelyn rakennustalkoissa mukana oleva Rantala hehkuttaa.

Valokuvanäyttelyn lisäksi Rantalan ja Milonoffin aikaa vie marraskuussa julkaistava Mad Cook. Kulinaristinen seikkailukirja. Kirja on jatko-osa vuonna 2007 ilmenstyneelle Kansainvälisen seikkailijan oppaalle, jota on myyty yli 25 000 kappaletta.

(MTV3–ANN-MARI LEINONEN)

Lue myös:

    Uusimmat