Madventures-ohjelmasta huikea valokuvanäyttely – katso

Subin palkittu matkailuohjelma Madventures valtaa nyt taidegallerian, kun Tuomas Milonoffin ja Riku Rantalan valokuvanäyttely avautuu Kotkan Valokuvakeskuksessa torstaina 1.7.2010.

– Näyttely on siitä poikkeuksellinen, että usein on stillkuvista tehty hienoja videoteoksia, mutta harvemmin laajasta, dokumentaarisesta videoaineistosta otetaan pysäytyskuvia taidegalleriaan, kommentoi ohjelman tuottaja Riku Rantala.

– Tämä sopii meille, sillä on meidän ohjelmammekin tekotapa aika poikkeuksellinen. Kahdestaan matkustaessamme ollaan onnistuttu kuvaamaan mestoissa, joihin ei yleensä ole pääsyä ja osallistuttu rituaaleihin, joita ei maailmalla ole juuri dokumentoitu.

Näyttely on koottu Subilla ensi talvena uusittavan kolmannen tuotantokauden kuvamateriaalista, joka on tallennettu parin sadan matkapäivän aikana syksystä 2008 kevääseen 2009. Kuvia on kymmenestä maasta Jemenistä Filippiineille ja Brasiliasta Ukrainaan. Yli 200 tunnin mittaisesta teräväpiirtovideomateriaalista eli 300 000 ruudusta näyttelyyn on valikoitunut 32.

– Jaksoja leikatessamme monitorin kuva on usein pysähtynyt täydellisen ruudun kohdalle. Kun hetki on oikea, pelkkä kuva riittää – ei tarvita liikettä, leikkausta, ääntä tai musiikkia. Silloin yksi ruutu pysäyttää ajan ja kiteyttää meidän kokemuksemme olennaisimman ytimen, sanoo kuvat valinnut ohjaaja Tunna Milonoff.

Ohjelman luonteelle ominaisesti rankkoja, koskettavia ja kauniitakin kuvia sisältävä näyttely on esillä Kotkan valokuvakeskuksessa (Vuorelankulma 2) aina 25.7. asti.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat