Mainos

Madridin lähiön terroristijahdissa kuudeskin uhri

Madridin lähiön terroristijahdissa räjähtäneessä asunnossa kuoli ilmeisesti kuusi ihmistä. Espanjan poliisi uskoo löytäneensä asunnosta vielä yhden terroristiepäillyn jäänteitä.

Espanjan poliisi uskoo, että Madridin lähiössä eilen tapahtuneessa kerrostaloasunnon räjähdyksessä kuoli viideskin terroristiepäilty. Poliisi kertoo löytäneensä raunioista jäänteitä, jotka kuuluvat ilmeisesti viidennelle asunnossa olleelle.

Aiempien tietojen mukaan räjähdyksessä kuoli neljä arabia ja yksi poliisi. piiritystilanteessa loukkaantui 15 ihmistä, joista 11 on poliiseja. Yksi räjähdyksessä kuolleista on tunnistettu epäillyksi terroristirenkaan johtajaksi. "Tunisialaisen"-nimellä tunnettua arabia epäillään Madridin pommi-iskujen suunnittelijaksi.

Poliisin saartamat terroristiepäillyt räjäyttivät itsensä Leganesin esikaupunkialueella sijaitsevassa kerrostaloasunnossa eilen illalla. Epäillyt olivat linnoittautuineet huoneistoon uhaten räjäyttää koko rakennuksen. Poliisi evakuoi asukkaat läheisistä kerrostaloista, ja noin 30 perhettä joutui viettämään yönsä poissa kodeistaan.

Epäillyt ampuivat aseilla poliisia kohti ja räjähde laukesi tai laukaistiin, kun poliisin turvallisuusjoukot olivat tunkeutumassa asuntoon. Poliisin arvion mukaan piiritetyt räjäyttivät itsensä. Poliisi ei tiedä, kuinka monta ihmistä asunnossa oli, joten osa saattoi myös päästä karkuun.

Terroristijohtajaksi epäilty kuoli räjähdyksessä


Espanjan sisäministerin Angel Acebesin mukaan kolme eilen räjähdyksessä kuolleista terroristiepäillyistä on tunnistettu Madridin junaiskuista etsintäkuulutetuiksi. Yksi tunnistetuista on terroristirenkaan johtajaksi epäilty Serhane ben Abdelmajid Farkhet, joka tunnettiin koodinimellä "Tunisialainen". Myös toinen tunnistetuista henkilöistä oli etsintäkuulutuslistalla.

Madridin pommi-iskuista on aiemmin vangittu 15 epäiltyä, joista valtaosa on marokkolaisia. Maaliskuussa juniin tehdyissä iskuissa kuoli 191 ihmistä ja haavoittui noin 1500.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.