Mainos

Madridin huonokuntoisista puista jo kaksi kuolemantapausta

Espanjan pääkaupungissa Madridissa on viime kuukausina ollut paljon vaaratilanteita huonokuntoisten puiden takia. Kaksi ihmistä on kuollut ja useita loukkaantunut, kun painavat oksat ovat arvaamatta rysähtäneet ihmisten niskoihin.

Onnettomuusaalto alkoi noin kolme kuukautta sitten, ja siitä eteenpäin turmia on tilastoitu jo parisenkymmentä. Ensimmäinen kuolemaan johtanut onnettomuus sattui turistienkin suosimassa Retiron puistossa kesällä, kun lastensa kanssa puistossa olleen miehen päälle tippui satoja kiloja painanut oksa.

Toinen kuolemantapaus sattui pari viikkoa sitten, kun puistossa kävellyt, yli 70-vuotias mies kuoli jäätyään pudonneen oksan alle.

Näiden tapausten lisäksi puut ovat aiheuttaneet useita läheltä piti –tilanteita, joissa vaarassa ovat olleet myös lapset. Puita ja oksia on rytissyt maahan esimerkiksi koulujen ja päiväkotien liepeillä, onneksi kuitenkin sellaiseen aikaan, että lapset ovat olleet joko sisällä tai kaukana koko rakennuksesta.

Myös turistialueilla on rytissyt. Madridin ydinkeskustassa kuusi ihmistä loukkaantui vähän aikaa sitten, kun turistikadulla olevalle terassille tippui yhtäkkiä massiivinen oksa.

Puut ovat aiheuttaneet myös paljon peltivaurioita autoihin eri puolilla kaupunkia.

Sateiden ja tuulten seuraukset huolestuttavat

Kaupungin päättäjät lupasivat toisen kuolemantapauksen jälkeen, että kaupungin joka ikinen puu tarkistetaan. Samalla haluttiin rauhoitella asukkaita, joiden mukaan lisääntyneet onnettomuudet ovat seurausta kaupungin säästötoimista, ja puusto on näin päässyt huonoon kuntoon.

Työntekijät ovat nyt ryhtyneet katkomaan huonokuntoisia oksia ja puita, ja merkkaavat niitä erilaisin koodein sen mukaan, miten vaarallisena puuta pidetään.

Tarkistukseen tulee menemään aikaa, sillä Madridissa kasvaa lähes kaksi miljoonaa puuta. Lisäksi oksien tippuminen voi syksyn tullen yltyä, varoittavat kaupungin ympäristöteknikot ja puutarhurit.

Osa puista on heidän mukaansa huonosti harvennettuja, ja runsaat sateet ja tuuli voivat helposti katkoa tällaisia puita.

Lisäksi sateet pehmentävät puiden kasvualustaa, jolloin heikkokuntoisten puiden juuret saattavat teknikoiden mukaan pettää helpommin.

Kaupungin ympäristöviranomaiset pitävät kuitenkin hyvin epätodennöisenä puutarhureiden pelkoa, että syksyllä olisi odotettavissa poikkeuksellista oksasadetta. He muistuttavat, että puita tarkastetaan nyt tehostetusti, ja huonokuntoiset puut yritetään saada paikannettua ja poistettua mahdollisimman nopeasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.