Mainos

Madonna raivostui radiokanavalle – laittoi 56-vuotiaan tähden boikottiin

Popin kuningatar syyttää Britannian yleisradion radiokanavaa ikäsyrjinnästä.

Madonna, 56, on taas julkaissut uutta musiikkia. Tähden tuorein Living For Love -single ei kuitenkaan tule soimaan ainakaan BBC:n Radio 1 -kanavalla. Viime kuussa julkaistu kappale ei päässyt mukaan radiokanavan soittolistalle.

Laulajan fanit syyttivät heti kanavaa ikäsyrjinnästä. 

Madonna kertoo The Sun -lehdelle olevansa järkyttynyt kanavan päätöksestä. BBC siteeraa lehden artikkelia.

– Olin ihan että, hetkinen. Eikö sen pitäisi olla kiinni siitä, kirjoittaako hyvän, tarttuvan popkappaleen? Madonna kummastelee. 

– Managerini sanoi minulle, että jos et ole parikymppinen, sinulla tulee olemaan vaikeaa, ja että viimeistään viisikymppisenä voit unohtaa koko jutun. Mutta todellako? Niinkö se nykyään menee? Olen niin tyhmä. En tiennyt, että iälläni on mitään tekemistä tämän (uran) kanssa. Teen vain työni, Madonna kommentoi tuohtuneena. 

Hän myös nostaa esille sen, kuinka monella muulla alueella raja-aitoja ja tabuja on rikottu. 

– Ihmisoikeudet ja homojen oikeudet ovat kehittyneet, mutta ikäsyrjintä on edelleen tabu eikä siitä puhuta, eikä sitä käsitellä.

Kanavapomolta suorat sanat

Radio 1 kiistää syytökset ja vakuuttaa, ettei Madonnan iällä ollut mitään tekemistä päätöksen kanssa, ja että soittolistan kappaleet valitaan musiikillisten meriittien perusteella ja mietitään, sopivatko ne nuorelle yleisölle. Päätökset tehdään aina tapauskohtaisesti. 

– Artistin ikä ei ole ikinä tekijä, kanava sanoo virallisessa lausunnossaan. 

BBC-sivusto kertoo kuitenkin, että radiokanava kieltäytyi ottamasta Madonnan uutta kappaletta soittolistalle jo kauan ennen kuin sitä oli edes julkaistu. 

Radio 1:n musiikkipäälliköltä George Ergatoudisilta oli kysytty, soittaisiko hän Madonnan kappaletta, jos laulaja sitten suostuisi esiintymään kanavan järjestämässä musiikkitapahtumassa.

– Meitä on pyydetty tavoittelemaan nuorta yleisöä. Meidän on keskityttävä 15-30-vuotiaisiin. Meidän täytyy alentaa kuuntelijoidemme keski-ikää.

– Laaja enemmistö Madonnan nykyisistä faneista on yli 30-vuotiaita ja suoraan sanottuna olemme siirtyneet Madonnasta eteenpäin, musiikkipäällikkö sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja