Madonna ei hyväksy Yhdysvaltain aborttipäätöstä: ”Pelkään tyttärieni puolesta”

Madonna yllätti ihmismeren – esiintyi Washingtonin naisten marssilla 8:47
Katso video Madonnan puheesta ja esiintymisestä Washingtonin naisten marssilla.

Madonna pyytää amerikkalaisia naisia ryhtymään taisteluun.

Popin kuningatar Madonna kommentoi Yhdysvaltain korkeimman oikeuden kielteistä aborttipäätöstä Instagramissa sunnuntain 26. kesäkuuta. Madonna on sitä mieltä, että päätös on sysännyt hänet ja samalla kaikki Yhdysvaltain naiset epätoivoon.

– Lainsäädäntö on päättänyt, ettei meillä ole enää naisina oikeuksia omaan kehoomme. Nyt korkein oikeus on päättänyt, että naisten oikeudet eivät ole enää perustuslaillisia oikeuksia. Itse asiassa meillä on vähemmän oikeuksia kuin aseella, Madonna kirjoitti Instagram-kuvakarusellinsa yhteydessä.

Kuvakarusellia voit selata nuolista.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Madonna on ilmeisen peloissaan, mutta valmis taistelemaan naisten oikeudesta aborttiin.

– Pelkään tyttärieni puolesta. Pelkään kaikkien naisten puolesta Amerikassa. Olen vain peloissani. Jumala laittoi tämän hartioillemme, koska hän tiesi, että olemme tarpeeksi vahvoja kestääksemme painon. Olemme tarpeeksi vahvoja taistelemaan! Tarpeeksi vahvoja voittamaan, ja me voitamme! Löydämme keinon saada aikaiseksi liittovaltion laki aborttioikeuksien suojelemista varten. Naiset, oletteko valmiina taistelemaan, Madonna kirjoitti postauksessaan.

Yhdysvaltain korkein oikeus on päättänyt, ettei naisilla ole enää liittovaltion tasolla perustuslaillista oikeutta aborttiin. Jatkossa aborttioikeudesta päättävät siis osavaltiot, ellei kongressi vaikuta asiaan.

Lue myös:

    Uusimmat