Mainos

Madeleinen sieppaus paisui mediaspektaakkeliksi

Brittitytön vanhemmat tapasivat paavin Vatikaanissa. Madeleinen katoamisen valtava mediahuomio on jättänyt vaille huomiota sen, että pelkästään Britanniassa katoaa joka kuukausi satoja lapsia.

Toukokuun alussa portugalilaisessa lomakaupungissa kadonneen nelivuotiaan Madeleine McCannin kohtalo on noussut mediailmiöksi, joka uhkaa jättää varjoonsa jopa sieppaajaltaan viime vuonna paenneen itävaltalaisen Natascha Kampuschin aiheuttaman äläkän.

Madeleinen kohtalo on kuluneen neljän viikon aikana ollut ylivoimaisesti hallitsevin uutisaihe brittimediassa. Otsikot ovat olleet kissankorkuisia myös monissa muissa maissa.

Tänään Madeleinen vanhemmat paistattelivat jälleen julkisuuden valokeilassa, kun he tapasivat paavi Benedictus XVI:n Vatikaanissa. Katoliseen kirkkoon kuuluvat vanhemmat sanoivat ennen tapaamista, että toisenlaisissa olosuhteissa paavin tapaaminen olisi ollut heidän elämänsä kohokohta.

Mustiin pukeutuneet vanhemmat tapasivat paavin Pietarinkirkon aukiolla, missä pyhällä isällä on kerran viikossa yleinen vastaanotto. Vanhemmat olivat päässeet Vatikaanin myötävaikutuksella aukion VIP-alueelle.

Paavi siunasi vanhempien mukanansa tuoman Madeleinen valokuvan. McCannien mukaan tapaaminen antoi heille hengellistä tukea vaikeassa tilanteessa.

- Paavi sanoi, että hän rukoilee meidän, perheemme ja Madeleinen turvallisen paluun puolesta, Kate McCann kertoi tapaamisen jälkeen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa.

Portugalin poliisi on ilmoittanut etsivänsä noin 170 senttimetrin mittaista 35-40-vuotiasta miestä, joka nähtiin Praia da Luzissa Madeleinen katoamisen aikoihin. McCannit julkistivat tiistaina uusia matkapuhelimen videokameralla kuvattuja otoksia tyttärestään. He toivovat, että Portugalin-matkan alussa kuvatut tuoreet otokset auttavat Madeleinen löytämisessä.

McCannien mediastrategiaa on pidetty esimerkillisen onnistuneena, sillä he ovat kyenneet tehokkaasti valjastamaan median apuvälineekseen Madeleinen etsinnöissä.

Madeleinen kohtalon aiheuttama häly on kuitenkin jättänyt vaille huomiota sen, että joka kuukausi pelkästään Britanniassa katoaa satoja lapsia. Brittiläisen Missing People -järjestön mukaan maassa on kuluvan kuun aikana ilmoitettu kadonneeksi 1200 lasta ja nuorta.

Yhtenä selityksenä McCannien saamalle suurelle mediahuomiolle on pidetty heidän korkeaa koulutustaustaansa, sillä molemmat vanhemmat ovat lääkäreitä.

Mittavan mediahuomion myötä McCannit ovat saaneet tuekseen muun muassa prinssi Charlesin, Harry Potter -kirjailija J. K. Rowlingin sekä joukon brittiläisiä jalkapallo- ja krikettitähtiä. Britannian tuleva pääministeri Gordon Brown on ollut McCannien kanssa puhelinyhteydessä useampaankin otteeseen ja tiettävästi hän on myös patistanut Portugalin poliisia ripeämpiin tutkimuksiin tapauksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.