Mainos

"Madeleinen oli odotettava isosiskonsa kihlautumista"

Prinsessa Madeleinen kihlausuutinen nostattaa Ruotsissa varsinaista hääkuumetta, kertoo MTV:n Ruotsin-kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

- Kyllä ruotsalaiset ovat täällä kovin innostuneita. Prinsessa Madeleinehan on aivan tuoreiden tutkimusten mukaan kuningasperheen suosituin jäsen siinä mielessä, että kaikki ruotsalaiset haluaisivat hänet hyvin mielellään naapurikseen.

Madeleinen vauhdikas nuoruuskaan ei ole vähentänyt ruotsalaisten tykästymistä kuningasperheen kauniiseen vesaan.

- Madeleinellahan oli nuorempana vähän tällainen bilettäjäprinsessan vaihe, mutta se on kyllä puhdistunut. Hänhän on opiskellut taidehistoriaa ja valmistunut, hänellä on akateeminen loppututkinto.

Myös Madeleinen sulhanen, 30-vuotias juristi Jonas Bergström on sulattanut paitsi kuningasperheen, myös Ruotsin kansan sydämet.

- Kyseessähän on tyylikäs kolmekymppinen juristi, jota luonnehditaan mukavaksi, fiksuksi ja kunnianhimoiseksi kaveriksi. Kaikkiaan heistä on tulossa oikein tyylikäs pari.

Kaikkinensa Madeleinen ja Victorian kiiltävät kihlasormukset kiillottavat myös Ruotsin imagoa maailmalla. Lumikero kertoo, että Tukholmassa hotellit alkavat jo olla täynnä kruununprinsessa Victorian häiden aikaan kesäkuussa. Paljon uteliaita vieraita on tulossa myös Ruotsin ulkopuolelta.

Viktoria oli marssijärjestyksessä tärkeämpi

Prinsessa Madeleine ja Jonas Bergström ovat seurustelleet jo seitsemän vuotta. Kihlautumissuutista olisi siis periaatteessa voinut odottaa aiemminkin. Hovissa marssijärjestys on kuitenkin selvä.

- Kuningasperheen tiedottaja sanoi aamutelevisiossa, että rakkaus näyttää tarttuvan, mutta todellisuudessahan varmasti myös muodollisuussyistä tässä on odoteltu, että kruununprinsessan ja kuningasperheen vanhimman lapsen kihlautumisuutinen saatiin hoidettua. Marssijärjestys on ilmeisesti varsin tärkeä.

Hääpäivä yhä mysteeri

Victorian ja Daniel Westlingin häitä tanssahdellaan ensi kesäkuussa. Madeleinen hääpäivästä sen sijaan ei ole vielä hiiskuttu mitään.

- Kesäkuu on ollut tärkeä päivä kuningasperheen perhetapahtumille. Hieman tällainen huonosti valistunut arvio voisi olla, että hääpäivä voisi olla tuolloin, vuonna 2011. Mutta tuskin tänään järjestettävässä tiedotustilaisuudessakaan asiaa kerrotaan.

Niin tai näin, ruotsalaiset ottavat kaiken ilon irti prinsessojensa häistä.

- Ruotsalaisia nyt oikein hemmotellaan tässä. Huuma ja kuume vain kasvavat, kun kruununprinsessa Victorian hääpäivää lähestytään, Lumikero kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.