Mainos

Madeleinen katoamisen uudelleentutkinta lähti liikkeelle korkealta taholta

Kohua herättänyt Madeleine McCannin katoamistapaus on tänään vahvasti esillä Britanniassa.

Poliisi on julkistanut kaksi kuvaa miehestä, jonka epäillään liittyvän tytön katoamiseen Portugalissa kuusi vuotta sitten. Britannian poliisi on myös pyytänyt BBC:ltä apua rikostutkintaan. Yleisradioyhtiö esittää illalla yksityiskohtaisen lavastuksen katoamisesta.

Toimittaja Risto Pyykkö Lontoosta sanoo, että rikosohjelma ja kasvokuvien julkistaminen ovat olleet Britanniassa päivän puheenaihe.

- Mediassa tämä on ollut pääuutinen koko päivän. Juttujen tyyli on vaihdellut vakavampien lehtien "poliisi etsii lisää todistajia" -otsikoista tabloidien lööppeihin joissa ilmoitetaan, että "tässä ovat murhaajan kasvot".

Pyykön mukaan tapaus puhuttaa ihmisiä myös laajemmin suuntaan ja toiseen.

- Yhtäällä ovat McCannien kampanjan tukijat ja toisaalla sitten ne, jotka ihmettelevät miksi poliisi käyttää näin paljon voimavaroja tähän yhteen ainoaan tapaukseen samaan aikaan kun moni muu jää paljon vähemmille resursseille.

Tapauksen uudelleentutkiminen aloitettiin toissavuonna. Scotland Yard asetti selvittämiseksi poikkeuksellisen suuren ryhmän. Tämä siksi että materiaalia oli todella runsaasti, mm. puhelinliikennetiedot ja todistajalausunnot on käyty uudelleen läpi.

- Aiemmin ilmoitettiin että tämän työn tuloksena on tunnistettu joukko kiinnostavia yksilöitä ja nyt sitten tarkennetaan näitä tietoja. Eli kyse ei välttämättä ole läpimurrosta vaan normaalin poliisityön etenemisestä.

Pyykkö toteaa, että McCanneilla on paljon vaikutusvaltaa median kautta.

- Tutkimukset käynnistyivät kun he kirjoittivat pääministerille, joka vastasi heti seuraavana päivänä ja sanoi: Kyllä, tutkimukset aloitetaan heti kuten te pyydätte.

BBC:n rikosohjelma esitetään myös Saksassa ja Hollannissa, koska näistä maista oli paljon turisteja Portugalissa Madeleinen katoamisen aikoihin.

Pyykön mukaan poliisi ei kuitenkaan odota illan rikosohjelmasta läpimurtoa Madeleine-tytön katoamiseen liittyvässä tutkinnassa.

- Poliisi on korostanut, että nämä tänään esitetyt kuvat eivät välttämättä esitä epäiltyä vaan jotain henkilöä, jolla saattaa olla tai sitten ei ole jotain tekemistä tapahtuneen kanssa tai joka on vain saattanut nähdä jotakin. Se että kyseessä on hakuammunta, on ymmärrettävää, Maddie katosi kuusi vuotta sitten eikä tapaukselle ole vieläkään yhtään silminnäkijää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.