Mainos

Madeleine-valokuva ei saanut vanhempia vielä riemuitsemaan

Madeleine McCannin vanhemmat suhtautuvat ainakin toistaiseksi varauksella valokuvaan, jonka uumoillaan esittävän heidän kadonnutta tytärtään. Kuva otettiin Marokossa.

Kadonneen Madeleine McCannin etsinnät ovat saaneet uutta vauhtia valokuvasta, joka saattaa esittää kadonnutta brittityttöä. Nelivuotiaan Madeleinen vanhemmat ovat kuitenkin varautuneita - vastaavia havaintoja kun on aiemminkin saatu sieltä sun täältä ympäri Eurooppaa.

Kohukuva toimitettiin viranomaisten käsiin tiistaina. Pohjois-Marokossa otettu otos esittää vaaleaihoista pientä tyttöä, jota iäkäs marokkolaisnainen kantaa selässään. Kuvan otti espanjalainen turisti elokuun lopussa.

-Kehotan rauhallisuuteen. Viime kuukausien aikana on tullut runsaasti havaintoja, joista yksikään ei ole johtanut tuloksiin. Voitte kuvitella, millaiseen tunteiden vuoristorataan vanhemmat joutuvat aina, kun tällaisia tietoja ilmenee. He eivät voi kommentoida kaikkia käänteitä, totesi Clarence Mitchell, joka toimii Madeleinen vanhempien Gerry ja Kate McCannin tiedottajana.

Poliisin asiantuntijat tutkivat Mitchellin mukaan parhaillaan, voisiko kuvan tyttö olla Madeleine.

Sotkuinen katoamistapaus

Madeleine McCann katosi toukokuussa kesken lomamatkan hotellihuoneesta Portugalin Algarvessa. Tytön etsinnät ovat saaneet valtavasti huomiota mediassa, ja hänen löytymisensä puolesta ovat vedonneet useat julkisuuden henkilöt aina paavi Benedictusta myöten.

Tapausta tutkittiin aluksi sieppauksena, mutta sittemmin epäilyjen keskiöön ovat joutuneet Madeleinen vanhemmat. Heidän on epäilty vahingossa tappaneen tyttärensä ja yrittäneen sieppaustarinalla peittää jälkensä. Syytteitä ei ole kuitenkaan nostettu.

Gerry ja Kate McCann ovat hankkineet rahaa Madeleinen etsintöihin keräyksen turvin, ja sittemmin heidän taloudelliseksi tuekseen ovat ilmoittautuneet brittimiljonäärit Richard Branson ja Brian Kennedy.

Sanomalehti Timesin mukaan McCannit palkkasivat keväällä myös yksityisen brittiläisen turvallisuusyhtiön auttamaan etsinnöissä, koska he eivät olleet tyytyväisiä Portugalin poliisin toimintaan. Nimettömät lähteet kertoivat, että kyseessä oli Control Risks Group -yhtiö, jolla on toimintaa muun muassa Irakissa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.