Mainos

Madeleine-raportti siirtyy syyttäjälle

Syyttäjä päättää raportin perustella, nostetaanko vanhempia vastaan syyte Madeleinen taposta. Vanhemmat ovat varmoja syyttömyydestään.

Portugalin poliisin odotetaan tänään luovuttavan kadonneen brittitytön tutkimuksia käsittelevät asiakirjat syyttäjälle. Syyttäjä päättää tämän jälkeen nostetaanko Madeleinen vanhempia Kate ja Gerry McCannia vastaan syyte Madeleinen taposta.

Viime päivinä tutkimuksissa kiinnostusta ovat herättäneet etenkin Madeleinen vanhempien vuokraamasta autosta löydetyt veritahrat, joiden dna:ta on tutkittu useaan otteeseen. Portugalin poliisi sanoo, ettei vielä voida sanoa varmasti onko autosta löydetyt verijäljet Madeleinen.Veritahrat löydettiin autosta, jonka Madeleinen vanhemmat olivat vuokranneet viisi viikkoa katoamisen jälkeen.

Auton DNA-jäljet heikkotasoisia

Portugalin tutkivan poliisin päällikön Alipio Ribeiron mukaan löytyneet verijäljet ovat laadullisesti heikkotasoisia, eikä niiden pohjalta pystytä näyttämään toteen, että Madeleine olisi ollut autossa.

- Tutkimustulosten mukaan ei pystytä täysin sanomaan, onko verijäljet henkilöltä X vai Y, Ribeiro totesi Portugalin RTP-yleisradioyhtiolle.

Sky-News televisiokanava kertoi myöhään eilen illalla, että Portugalin poliisin saamien tietojen mukaan dna-näytteet täsmäisivät täysin Madeleinen dna:han, mikä todistaisi, että tytön ruumista olisi kuljetettu vuokra-autossa viikkoja Madeleinen katoamisen jälkeen. Myös brittilehdet ovat raportoineet Britannian rikoslaboratorion FSS:n lähteisiin nojaten, että autosta löydettyjen veritahrojen dna olisi täsmällisesti sama kuin kadonneen Madeleinen.

Vanhemmat: Voimme todistaa syyttömyytemme

Madeleinen vanhemmat ovat vakuuttuneita, että he voivat todistaa syyttömyytensä Portugalin viranomaisille. Gerry McCann kirjoittaa tänään myös nettiblogissaan, että he ovat täysin vakuuttuneita toistensa syyttömyydestä.

- Olemme täysin varmoja siitä, että kun kaikki tosiasiat esitetään yhdessä, voimme esittää ettemme todellakaan olleet yhteydessä Madeleinen sieppaukseen, McCann kirjoitti ensimmäisessä päiväkirjamerkinnässään sitten viime viikon perjantain.

Portugalin poliisi nimesi viime lauantaina Madeleinen vanhemmat epäillyiksi tapauksen tutkinnassa. Brittilehtien mukaan Portugalin poliisi tutkii teoriaa, jonka mukaan vanhemmat antoivat Madeleinelle vahingossa yliannoksen unilääkettä, jotta he voisivat mennä syömään ystäviensä kanssa. Katoamishetkellä kolmivuotias Madeleine nukkui perheen hotellihuoneessa kaksoissisarustensa kanssa. Vanhemmat olivat samaan aikaan illastamassa ystäviensä kanssa.

- Kate ja minä olemme sataprosenttisen varmoja toisiemme syyttömyydestä, Gerry vakuutti.

McCannien perhe saapui sunnuntaina kotimaahansa ensimmäistä kertaa Madeleinen katoamisen jälkeen neljä kuukautta sitten.

Madeleinen katoaminen on saanut ympäri maailman ennennäkemättömän mediahuomion. Isä-McCann valitteli kirjoituksessaan, että viime aikojen julkisuusrumba on ottanut koville.

- Viime päivät ovat olleet todella kiireisiä ja tietenkin uskomattoman stressaavia sekä tunteellisesti läkähdyttäviä. Onneksi perheemme ja ystävämme ovat tehneet kaikkensa tukeakseen meitä, Gerry kiitteli läheisiään.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.