Mainos

Madeleine McCannin vanhemmilta tuskainen vetoomus Portugalissa

Vuonna 2007 kadonneen Madeleine McCannin vanhemmat ovat ilmaisseet raivostuksensa ja epätoivonsa kohukirjan tiimoilta käydyssä oikeustaistelussa Portugalissa. 

Kate ja Gerry McCann ovat haastaneet Portugalissa oikeuteen entisen poliisipäällikkö Goncalo Amaralin, joka kirjoitti vuonna 2008 paljastuskirjan Madeleinen katoamiseen liittyen. 

Kirjassaan Amaral esittää muun muassa syytteitä siitä, että Madeleine olisi saanut surmansa onnettomuudessa, jonka jälkeen McCannit olisivat hävittäneet tytön ruumiin ja lavastaneet sieppauksen.

McCannien piti puhua oikeudessa Portugalissa tapaukseen liittyen tänään. Syytteessä oleva poliisipäällikkö pyysi kuitenkin tapaukselle lykkäystä aivan viime minuuteilla. Tapauksesta uutisoi Sky News.

– Tämä on räikeä ja kyyninen yritys väsyttää meidät, Gerry McCann kommentoi oikeusistunnon lykkäännyttyä.

– Istunto on jälleen peruutettu herra Amaralin pyynnöstä. Tämä on neljäs kerta kun näin tapahtuu ja olemme matkustaneet Portugaliin.

– Emme aio luovuttaa. Aiomme jatkaa.

Oikeustapaus on ollut nyt käynnissä nyt viisi vuotta. 

– Haluamme korostaa, että nostimme tämän tapauksen sen tuskan ja ahdistuksen takia, jota Amaral on aiheuttanut meille ja lapsillemme, Kate McCann kommentoi ääni väristen.

– Joka kerta kun hän viivyttää tätä tapausta, aiheuttaa se lisää meille tuskaa ja hätää. Joka kerta kun tulemme tänne, meidän täytyy järjestää lapsillemme hoitajat, meidän täytyy varata lennot, hotelli, meidän täytyy ottaa vapaata töistä.

– Herra Amaral antoi lykkäyspyynnön ilmeisesti yhdeksältä tänään aamulla. Sen kirjeen olisi voinut jättää ennen kuin me lähdimme kotimaasta. Kuten Gerry sanoi, miten tämän voi nähdä muuten kuin tahallisena ja kyynisenä?

– Me vain haluamme oikeutta. Tämä ei ole reilua. 

Portugalilainen päivälehti Diário de Notícias kertoo verkkosivuillaan, että lykkäys myönnettiin koska syytetty poliisipäällikkö ilmoitti erottaneensa asianajajansa. Jutun käsittelyä jatketaan heinäkuun 8. päivänä. 

Madeleine McCann katosi Praia da Luzin lomakeskuksessa vuonna 2007. Portugalissa suoritettiin äskettäin uusia etsintöjä katoamiseen liittyen.

Maatutkalla ja kaivauksilla suoritetuissa etsinnöissä ei löydetty merkkejä Madeleinesta. Vanhempien mukaan tämä on hyvä merkki, joka vahvistaa heidän uskoaan siitä, että Madeleine on yhä elossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.