Mainos

Madeleine-etsintöjä johtanut poliisipäällikkö sai potkut

Poliisipäällikkö johti myös vuonna 2004 vastaavalla tavalla kadonneen tytön tuloksettomia etsintöjä.

Viisi kuukautta sitten Portugalissa kadonneen Madeleine-tytön etsintöjä johtanut poliisipäällikkö Gonçalo Amaral irtisanottiin eilen virastaan Portimãon poliisipiirin johtajana.

Potkujen syynä olivat Amaralin lausunnot eilen ilmestyneessä Diário de Notícias -lehdessä. Amaral syytti Britannian poliisia Madeleinen vanhempien Gerry ja KateMcCannin suojelemisesta ja väitti McCannien levittävän julkisuuteen perättömiä huhuja tyttärensä kohtalosta.

- Britannian poliisi haluaa työskennellä vain sen mukaan, mikä sopii McCanneille, Amaral sanoi.

Amaral väitti lehden vääristelleen hänen lausuntojaan, mutta selitys ei kelvannut Portugalin oikeusviranomaisille. Jopa Portugalin oikeusministeri Alberto Costa joutui oikomaan Amaralin puheita ja korostamaan, että yhteistyö Britannian poliisin kanssa toimii hyvin.

Tyytymättömyys poliisin toimintaan Madeleine-tapauksessa on muutenkin lisääntynyt Portugalissa. Maan lehdet muistuttivat Amaralin johtaneen myös syyskuussa 2004 vastaavalla tavalla kadonneen Joana-tytön etsintöjä, jotka eivät tuottaneet tulosta.

- Madeleine-tapauksen tutkinta ei ole edennyt toivotulla tavalla, ja tutkijat ovat samoja kuin Joanan tapauksessa, Correio da Manhã -lehden haastattelema poliisilähde kommentoi.

(MTV3)

Lue Amaralin kohulausunnot:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.