Mainos

Madagaskarin ex-presidentti vetäytyi valtataistosta

Madagaskarilla joulukuusta asti raivonnut valtataistelu sai perjantaina kenties ratkaisevan käänteen, kun maan entinen presidentti Didier Ratsiraka lensi perheineen yllättäen Ranskaan. Ratsiraka on kieltäytynyt tunnustamasta tappiotaan joulukuisissa vaaleissa, ja on taistellut kannattajineen vaalit voittanutta Marc Ravalomananaa vastaan siitä asti.

Ratsiraka kiisti, että hän olisi lähtenyt maanpakoon, mutta sekä Madagaskarin lehdistö että Ravalomanana pitivät selvänä, että taistelu vallasta on nyt ohi. Myös Ratsirakaa kannattaneet kuvernöörit tunnustivat tappionsa.

Ravalomananan joukot valtasivat perjantaina Ratsirakan hallussa olleita alueita, mm. Toliaran satamakaupungin, ilman vastarintaa.

-Meidän on korkea aika yhdistää voimamme. Toivon hartaasti, että Madagaskarin ihmiset ovat solidaarisia ja työskentelevät yhdessä maamme kehittämiseksi, Ravalomanana sanoi. Madagaskarin kriisistä tullaan todennäköisesti keskustelemaan tulevassa Afrikan yhteistyöjärjestön OAU:n kokouksessa.

Kiistely vallasta alkoi Madagaskarilla joulukuussa, kun entinen presidentti Ratsiraka syytti vaalit voittanutta Ravalomananaa vaalivilpistä. Kuukausia kestäneiden levottomuuksien jälkeen miehet sopivat, että äänet lasketaan uudestaan. Maan korkein oikeus julisti toukokuussa Ravalomananan jälleen voittajaksi, mutta Ratsiraka kieltäytyi hyväksymästä tappiota. Kahden presidentin kannattajien välisissä taisteluissa on kuollut noin 70 ihmistä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.