Mainos

Mad Men tihkuu aitoa 1960-luvun tunnelmaa

Menestyssarja Mad Men on hurmannut tv-katsojat ympäri maailman. Iso osa sen viehätysvoimaa on äärimmilleen hiottu puvustus ja lavastus, jotka saavat aikamatkan 50 vuoden taakse tuntumaan todelliselta.

Lukuisilla Emmyillä ja Kultaisilla maapalloilla palkittu Mad Men sijoittuu 1960-luvun New Yorkin mainosmaailmaan. Röyhkeän kilpailuhenkiset miehet ja naiset kamppailevat paikastaan Sterling Cooper -mainostoimistossa.

Mielenkiintoiset ja moniulotteiset hahmot sekä huikeat juonenkäänteet pitävät katsojan koukussaan. Mutta myös sarjan upea miljöö, lavastus ja puvustus liimaavat kiinni tv-ruutuun ensi näkemältä. Mad Men on sarja, joka tarjoilee todellista silmänruokaa 1960-luvun tyyliä ihaileville.

Tyylisalat julki

Sarjan alusta asti oli selvää, että sen 1960-luvun maailma hiotaan pienintä yksityiskohtaa myöten autenttisen oloiseksi. Nais- ja miesroolit ovat aikakaudelleen tyypillisiä ja heijastelevat sen ajan arvoja.

Myös vaatetus on viimeisen päälle loppuun mietitty. Siitä vastaa pukusuunnittelija Jane Bryant.

– On hiuksenhieno ero siinä, että näyttää siltä kuin tyyli on saanut vaikutteita 60-luvun alusta tai että näyttää siltä kuin olisi menossa 60-luvun henkisiin teemajuhliin, puvustaja vinkkaa.

Sarjan naishahmojen vaatetukseen haettiin vaikutteita ajan tyyli-ikoneilta, kuten Grace Kellyltä. Ja toisin kuin moni luulee, vaatteet eivät suinkaan ole pelkkää mittatilaustuotantoa, vaan moni tv:ssä nähty asu on löytö Yhdysvaltojen tämän hetken vaateliikkeistä.

Rikkaan kotiäidin hahmon vaatekaapista löytyy asuja Max Studiolta. Nuoren seurapiirijulkkiksen trendikäs look on puolestaan Betty Johnsonin käsialaa. Paul & Joe -mallistosta sen sijaan löytyy seksikäs sihteeriasu alle 400 dollarilla.

Ja lookin kuin lookin kruunaa verenpunainen mattapintainen huulipuna. Eikä pidä unohtaa Ray Banin klassikkoaurinkolaseja. Niitä pitivät niin Audrey Hepburn, Bob Dylan kuin Sterling Cooperinkin väki.

Aitoja helmiä 60-luvulta

Sarjassa on vilahdellut myös aitoa retrovaatetusta. Niistä mielenkiintoisin tarina löytyy Margaret Sterlingin hääpuvun takaa.

Margaretia näytellyt Elizabeth Rice sai yllensä pukusuunnittelijan äidin ihka-aidon häämekon 60-luvulta.

– Se oli raskas vaate, koska päälläni oli todella paljon alusasuja. Siinä oli vaikea kävellä ja siihen päälle vielä tanssiakin. Mutta sen kaiken unohtaa, loppujen lopuksi vaatetus ei kuitenkaan ole pääasia, Rice muistelee.

Mad Menin kolmas kausi maratonlähetyksenä KinoTV:llä 27.6. alkaen kello 10.00. Tilaa PlusTV kotiisi täältä.

Tämän artikkelin tarjoaa: Plus TV

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.