Mainos

Macron: Vakuutin Trumpin pysymään Syyriassa – "Yhdysvaltoja tarvitaan alueella vielä pitkään"

6:47

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoi eilen sunnuntaina "vakuuttaneensa" Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin pitämään Yhdysvaltain joukot Syyriassa ennen Yhdysvaltain, Iso-Britannian ja Ranskan ohjusiskuja kolmeen kohteeseen Syyriassa viikonloppuna. 

– 10 päivää sitten presidentti Trump sanoi, että Yhdysvallat tulee vetäytymään Syyriasta. Me vakuutimme hänet, että Yhdysvaltojen on välttämätöntä jäädä, Macron kertoi sunnuntaina ranskalaismedioille uutistoimisto Reutersin mukaan.

Uutiskanava CNN:n mukaan Macron kertoi myös, että Ranska vakuutti Yhdysvallat iskujen tarpeellisuudesta. Macron korosti myös, ettei Ranska ole julistanut sotaa Syyrian presidentti Bashar al-Assadia vastaan. 

Macron on kuvaillut iskuja kansainvälisissä raameissa oikeutetuksi kostotoimeksi.

"Yhdysvaltoja tarvitaan"

Länsimaat ovat syyttäneet Venäjän tukemaa Syyrian armeijaa kansalaisiaan vastaan suunnatusta kemiallisesta iskusta Douman kaupungissa lähellä Syyrian pääkaupunki Damaskosta. Useita kymmeniä ihmisiä kuoli iskussa.

Macron arvosteli haastattelussa lisäksi roimasti Venäjää. Presidentin mukaan Venäjä on järjestelmällisesti jarruttanut pyrkimyksiä estää kemiallisten aseiden käyttö.  

Macronin mukaan Yhdysvaltojen on pysyttävä Syyriassa vielä pitkään. 

– Olemme vakuuttaneet hänet, että meidän (Ranskan ja Yhdysvaltojen) tulee pysyä Syyriassa pitkällä aikavälillä, Macron sanoi. 

Valkoisen talon mukaan Yhdysvaltojen tehtävä alueella ei ole muuttunut.

– Yhdysvaltojen tehtävä ei ole muuttunut. Presidentti Trump on tehnyt selväksi, että hän haluaa Yhdysvaltojen joukot takaisin kotiin niin pian kuin mahdollista, sanoo Valkoisen talon tiedottaja Sarah Sanders tiedotteessa.

Yhdysvallat on tukenut Syyriassa kurdien YPG-joukkoja, jotka taistelevat äärijärjestö Isisiä vastaan. Yhdysvaltojen tavoitteet Syyriassa ovat olleet Isisin kukistaminen ja Iranin vaikutusvallan hillitseminen alueella.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja